FC Rijnvogels heeft in de Derde Divisie A een eclatante uitzege op Hoogeveen geboekt. Het werd mede door vier goals van Alljereau Mercera 0-5 voor de Katwijkers. Competitiegenoot VVSB leed op de Boekhorst een ruime, maar wel geflatteerde thuisnederlaag tegen Sparta Nijkerk.

De man van de wedstrijd bij Hoogeveen – FC Rijnvogels laat zich eenvoudig raden. Dat was Mercera, maker van de 0-1, de 0-2, de 0-4 en de 0-5. De huurling van Katwijk scoorde tweemaal met een afstandsschot en ook een keer achter het standbeen langs.

De overige FC Rijnvogels-goal, de 0-3, kwam van Maarten Reyneveld. De ploeg van Stefan Roodakkers won zodoende voor een tweede wedstrijd op rij waarin het vijfmaal scoorde. Vorige week werd Kampong met 5-2 verslagen.

Kansen- en doelpuntenregen
Doelpuntrijk was ook het treffen tussen VVSB en Sparta Nijkerk, helaas trokken de Noordwijkerhouters aan het kortste eind: 2-5. De paarsgelen verloren vorige week bij hekkensluiter ODIN ’59, maar slaagden er niet in het goede gevoel terug te vinden in de eerste helft.

Halverwege was het namelijk 1-4 voor de bezoekers. Gyliano van Velzen zorgde na twaalf minuten nog wel voor 1-1 en even later raakte Ian van Otterlo de paal. Vervolgens ging het hard en was het bij rust 1-4. Dat was wrang voor VVSB, dat zelf ook genoeg kansen bij elkaar speelde.

Uiteindelijk werd het na 69 minuten zelfs 1-5. Vervolgens maakte Ricardo Kuyvenhoven in de slotfase uit een vrije trap nog een eretreffer. Voor Sparta Nijkerk was toekomstig Rijnsburgse Boys-spits Mark van der Weijden driemaal trefzeker.

Hoogeveen – FC Rijnvogels 0-5 (0-1)
Goals: Alljereau Mercera (4), Maarten Reyneveld

VVSB – Sparta Nijkerk 2-5 (1-4)
Goals: Gyliano van Velzen, Ricardo Kuijvenhoven

Archieffoto: EWLOnline