Bijna onopgemerkt sluipt Rijnsburgse Boys omhoog op de ranglijst. De ploeg van coach Niek Oosterlee versloeg zaterdag met 3-2 HHC Hardenberg en rukte op naar de zevende plaats, slechts vier verliespunten achter de koppositie van GVVV en IJsselmeervogels. Danny van der Vijver was verantwoordelijk voor twee doelpunten en ook topscorer Raily Ignacio scoorde opnieuw.

Rijnsburgse Boys zit duidelijk in de lift, het tegenovergestelde geldt voor HHC. De oranje-zwarten hadden een slechte week achter de rug met uitschakeling in de Districtsbeker en de 0-3 nederlaag tegen IJsselmeervogels.

Op een zonnig Middelmors liep HHC al snel een achterstand op. In de vierde minuut was het Danny van der Vijver die met een mooi lobje de 1-0 op het scorebord zette, na slecht uitverdedigen van HHC Hardenberg overigens. Een goed begin voor het team van Oosterlee, alleen kon Rijnsburgse Boys niet lang van de voorsprong genieten. Vijf minuten na de openingstreffer maakte Hielke Penterman de gelijkmaker uit de rebound.

Van Nieuwkoop

Na de 1-1 ging het spel over en weer en waren de meeste kansen voor HHC Hardenberg. De bezoekers speelden met veel verdedigers, maar waren erg gevaarlijk met de tegenstoot. Mede door goed keeperswerk van Richard van Nieuwkoop wist HHC de score niet uit te breiden.

Na de thee begon Rijnsburgse Boys fel aan de tweede helft. Na vijf minuten spelen hadden Wijks en Ignacio al twee grote kansen gekregen. Het  gezegde ‘driemaal is scheepsrecht’ kwam tot uitdrukking in deze wedstrijd, want de derde grote kans was wel raak. Opnieuw werd de goal gemaakt door Danny van der Vijver: 2-1.

Ignacio

Ook na deze treffer hield Rijnsburgse Boys de overhand. Toch was het gevaar van HHC ook niet geweken. In de tweede helft keerde Van Nieuwkoop wederom een paar gevaarlijke ballen. Ignacio, de topscorer van Rijnsburgse Boys met 18 competitiedoelpunten, wist vlak voor tijd de beslissende treffer te maken: 3-1. In de blessuretijd maakte Berger nog de 3-2, maar die treffer bleek slechts voor de statistieken.

Volgende week speelt Rijnsburgse Boys thuis de inhaalwedstrijd tegen Barendrecht. Mocht die wedstrijd gewonnen worden, dan lonken plots de bovenste plaatsen en lijkt er nog van alles mogelijk.

Tekst: Danny van den Bosch

[youtube id=”pjXincQHFhk” width=”620″ height=”360″] [youtube id=”5eAykADJSqg” width=”620″ height=”360″] [youtube id=”AZ6Mco_NjS4″ width=”620″ height=”360″]