FC Rijnvogels leidde bij Zwaluwen na een halfuur soeverein met drie goals verschil en won uiteindelijk met 1-3. Dat deed vermoeden dat de ploeg vooral een heel goed eerste bedrijf speelde. ,,Maar de tweede helft was beter hoor”, stelde coach Hein van Heek. ,,We kregen toen veel meer kansen. Alleen maakten we ze toen niet af.”

Van Heek was niettemin zeer te spreken over het optreden van zijn ploeg. ,,Dit was een heel goede teamprestatie, op een belabberd veld. Dat viel Zwaluwen niet aan te rekenen, maar was het gevolg van het weer. Desondanks hebben we een prima wedstrijd gespeeld. Zwaluwen is geen verkeerde tegenstander, maar het krachtsverschil was groot.” De beste wedstrijd van het seizoen vond Van Heek het niet. ,,Nee, die tegen Haaglandia was beter.”

FC Rijnvogels speelde in Vlaardingen zonder de geblesseerde Sonny ten Hoope. Joey Zandbergen verhuisde van het centrum naar rechts, waardoor er een plekje in de as vrijkwam voor Wouter Soomer. Laatstgenoemde werd nog in de eerste helft alweer overgeheveld naar de linksachterpositie. ,,Zij hadden een redelijke rappe rechtsbuiten, waardoor we besloten het om te zetten”, legde Van Heek uit. ,,Wouter is wat sneller dan Rob, die op zijn beurt weer beter is in de opbouw.”

Eerste bij016                                                           Een goal van FC Rijnvogels in de maak

Die omzetting gebeurde direct na de 0-2. Van Heek moest er naderhand wel om lachen. ,,We wilden het omzetten, maar kregen eerst nog een corner. Rob ging mee naar voren en schoot een afgeslagen bal binnen. Daarna kwam hij terug en vroeg hij: ‘wat zei je ook alweer over die wissel’. Dat was wel een mooi moment.” Overigens mochten alle Katwijkse goals er zijn volgens Van Heek. ,,Het waren drie mooie doelpunten.” Ook Niels van Veen en Mitchel Beijersbergen waren doeltreffend.

In de tweede helft bleef Rijnvogels heersen, maar gescoord werd er niet meer. Ondanks vijf of zes heel goede kansen. ,,We gingen een aantal keer 1 op 1 met hun keeper en Sammy Zandbergen raakte nog de lat. Bij 1-3 verrichtte Peter Messemaker nog een uitstekende redding. Dat was een belangrijk moment.”

Eerste bij007 (1)                                                  Niels van Veen tekende voor het openingsdoelpunt

Dat Rijnvogels zo sterk voor de dag kwam, verbaasde Van Heek niet. Eerder toonde zijn ploeg al mentale veerkracht. ,,Vorige week bij Katwijk rechtten we na een halfuur onze rug. En de week na de nederlaag bij Quick Boys speelden we ook een goede wedstrijd tegen Ter Leede.”

Bij FC Rijnvogels is Niels van Veen inmiddels de vaste spits, ondanks dat hij voor het seizoen nog aangaf liever als nummer tien te willen spelen. ,,Dat hebben we geprobeerd, maar het liep niet. Niels kwam een wedstrijd wissel te zitten en zei toen: ‘ik wil wel spelen, dan maar in de spits’. Hij vult het goed in.”

Van Heek heeft überhaupt niet te klagen in de voorste linie, waar hij keuze te over heeft. ,,Martijn Tjon-A-Noek staat nu op links en doet het naar behoren. Sammy Zandbergen traint en speelt fantastisch. Verder heeft Gert Labots een whiplash maar die kan hopelijk na de winterstop weer aansluiten. En Martin Onderwater heeft afgelopen weer volledig meegetraind.”

Zwaluwen – FC Rijnvogels 1-3 (0-3). 17. Van Veen 0-1, 24. R. Zandbergen 0-2, 28. Beijersbergen 0-3, 37. Reurink 1-3

FC Rijnvogels: Messemaker, J. Zandbergen, Wijmer, Soomer, R. Zandbergen, Van der Horst, Van der Breggen, Kooij, Beijersbergen (80. Zandbergen), Van Veen, Tjon-A-Noek (66. Van der Bent)

Tekst: Gerben Oostdam

Foto’s: Piet van Kampen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)