FC Rijnvogels heeft in de Derde Divisie Zaterdag korte metten gemaakt met RKAV Volendam. Het werd op de Kooltuin 5-0 voor de Katwijkers. In de zondagse variant boekte VVSB een zwaarbevochten thuiszege op Blauw Geel ’38 (3-2) en nam het in ieder geval voor tijdelijk de koppositie over.

Het FC Rijnvogels van Thomas Duivenvoorden pikte voor eigen publiek na twee nederlagen de draad op. Vooral de eerste helft was er één om in te lijsten. Het stond halverwege al 4-0. Roy van Leeuwen gaf met zijn openingstreffer het goede voorbeeld, waarna Kasper Michel, Victor van Montfort en Dennis Bakker ook doeltreffend waren. In de tweede helft maakte Virgil Tjin Asjoe nog een vijfde treffer voor de nieuwe nummer vijf van de ranglijst.

Gevoelig verlies tegen concurrent
Competitiegenoot Ter Leede zakt steeds verder weg. Ditmaal verloren de Sassenheimers met 3-0 van Urk, dat daardoor de ploeg van Niek Oosterlee op vijf punten zette. Na een doelpuntloos eerste bedrijf ging het na rust mis voor Ter Leede, dat nu drie punten achterstand op een veilige plaats heeft. Tegelijkertijd is de marge met de directe degradatieplaatsen ook maar vijf punten.

Zwaarbevochten driepunter in Noordwijkerhout
VVSB heeft in ieder geval voor zo’n twintig uur de koppositie in de Derde Divisie Zondag overgenomen van ADO ’20. De paarsgelen deden dat door een 3-2-thuizege op Blauw Geel ’38. Halverwege zag het er nog niet al te florissant uit, de bezoekers leidden na een eerste bedrijf vol met kansen met 1-2.

Na rust trok VVSB de overwinning alsnog naar zich toe. Leroy George werd met zijn twee goals de grote man. Hij schoot in de 73e minuut de 2-2 binnen en kopte vijf minuten later de 3-2 tegen de touwen. Die stand bleef overeind, waardoor VVSB won en nu een punt meer heeft dan ADO ’20. De concurrent komt zondag thuis in actie tegen nummer tien GVV Unitas.

FC Rijnvogels – RKAV Volendam 5-0 (4-0)
Goals: Roy van Leeuwen, Kasper Michel, Victor van Montfort, Dennis Bakker, Virgil Tjin Asjoe

Urk – Ter Leede 3-0 (0-0)

VVSB – Blauw Geel ’38 3-2 (1-2)
Goals: Leroy George (2), Jesse van Nieuwkerk