Tijdens de wedstrijd Rijnsburgse Boys – FC Lisse op 17 september jongstleden, gaat het mis met Rachid el Yaakoubi. Met een op het oog ernstige knieblessure wordt de aanvaller van het veld gedragen. Een week later is de uitslag van de MRI-scan bekend. Een gescheurde kruisband van de linkerknie. Herstel? Negen maanden. Nog geen drie maanden later staat de naam van El Yaakoubi echter al weer gewoon op het wedstrijdformulier.

Tegen Jong Almere City blijft El Yaakoubi nog wel negentig minuten op de bank, maar hij is dus veel sneller dan verwacht hersteld van zijn blessure. ,,Ik ben fit verklaard. Anders sta ik ook niet op het wedstrijdformulier”, vertelt de 30-jarige speler na de wedstrijd. ,,Ik heb geen last meer van mijn kruisband. Hij was ingescheurd, maar ik heb er geen reactie meer opgehad, dus dat is positief.”

,,Ik train nu al drie weken volop met de groep mee. En nu zat ik dus voor het eerst bij de wedstrijdselectie. Ik zou er eigenlijk vorige week al bij zitten [tegen Capelle, red] maar toen kreeg ik een trap op mijn teen op de training.”

“Er zijn mensen die 10% afscheuren en die kunnen niks meer en er zijn mensen die 90% afscheuren en die kunnen nog alles.”

Maar hoe zit het dan met die knie? El Yaakoubi legt het uit: ,,De eerste orthopeed van het ziekenhuis in Leiden zei dat hij was gescheurd. Ik heb hiervoor, in 2010 mijn rechterkant ook al afgescheurd. Op een gegeven moment voelde het toch wel goed. Het vocht was snel weg en ik kon al best veel doen. Dus toen dachten we ‘toch maar even een second opinion aanvragen’.”

Krachttraining
El Yaakoubi ging terug naar een arts die hem al eerder aan zijn andere knie behandelde. ,,Die arts zei ook ‘hij reageert eigenlijk heel goed op de tests’. Op de MRI-scan was wel te zien dat er een beschadiging was, maar hij is niet helemaal door. Er zijn mensen die 10% afscheuren en die kunnen niks meer en er zijn mensen die 90% afscheuren en die kunnen nog alles. Hij zei: ‘weet je wat je doet? Ga gewoon zes weken lekker de sportschool in, krachttraining doen. Dan kijken we daarna hoe hij reageert’.”

En de gevreesde reactie bleef dus uit. ,,Het gaat goed, ik heb nergens last van gelukkig. Samen met Hidde Prijs en Jeroen Hessing gaan we nog een weekje door en dan ben ik een week vrij. Twee januari beginnen we al weer met de voorbereiding op de tweede seizoenshelft.”

Op 14 januari hervat Rijnsburg de competitie tegen Huizen. Dan kan Pieter Mulders dus weer beschikken over een fitte El Yaakoubi. Uitgerekend tegen de tegenstander waar hij begin dit seizoen tegen uitblonk.

Foto: Hans Heemskerk

 


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude