FC Rijnvogels presteert de laatste tijd ijzersterk in uitduels. De Katwijkers boekten zaterdagmiddag de derde achtereenvolgende overwinning op vreemde bodem. In Harderwijk werd VVOG met 1-3 verslagen. Ter Leede ging op eigen veld onderuit.

De Kooltuinbewoners wonnen eerder van Hoek (2-3) en Sparta Nijkerk (1-3) en lieten nu opnieuw drie treffers noteren tegen VVOG. De score werd al vroeg in de wedstrijd geopend door FC Rijnvogels. Dennis Bakker trof na vijf minuten doel uit een vrije trap die van richting werd veranderd. Een klein halfuur later strafte VVOG een foutje aan Katwijkse zijde af, maar nog voor rust zorgde Sieb Rutgers voor een hernieuwde Katwijkse voorsprong.

In de 54e minuut werd de marge twee. Na goed doorzetten van Julian Jansen en een goede voorzet werd de bal door VVOG in eigen doel gewerkt: 1-3. In het vervolg van de wedstrijd werd niet meer gescoord.

Hoek pakt zege op Roodemolen
Ter Leede zag zijn ongeslagen status van 2023 ten einde komen. Voor eigen publiek werd met 1-2 verloren van Hoek. De Zeeuwen gingen halverwege met 0-2 aan de leiding. Daarmee was de koers nog niet gelopen. Halverwege de tweede helft kreeg Hoek rood en vijf minuten later maakte Dirk Hoekstra (natuurlijk met het hoofd) de 1-2.

De Sassenheimers hadden toen nog twintig minuten, maar kregen de gelijkmaker niet op het scorebord.

VVOG – FC Rijnvogels 1-3 (1-2)
Goals: Dennis Bakker, Sieb Rutgers, eigen doelpunt

Ter Leede – Hoek 1-2 (0-2)
Goal: Hoekstra