Feyenoord en Dirk Kuyt zijn er in het verre Oekraïne niet in geslaagd goede zaken te doen ter overwintering in de Europa League. In een gekke wedstrijd tegen Zorja Loehansk was een punt het hoogst haalbare: 1-1. Wie anders dan Nicolai Jørgensen tekende voor de enige treffer van de Rotterdammers, die de gehele tweede helft met tien man speelden door een rode kaart vlak voor rust van Eric Botteghin.

Tot dan toe zat Feyenoord op rozen. Jørgensen rondde een voorzet van Kuyt goed af. De aanvoerder leek op een onmogelijke bal te lopen, maar kreeg hem toch nog voor het doel en daar stond de Deense spits om de 1-0 aan te tekenen. Een handsbal van Botteghin binnen de zestien, die met twee keer geel kon gaan douchen veranderde alles. De strafschop werd in eerste instantie gekeerd door Brad Jones, maar de rebound was de doelman alsnog te machtig: 1-1.

Na de rust hield de koploper in de Eredivisie met soms kunst-en vliegwerk stand. Rick Karsdorp voorkwam de 2-1 en aan de andere kant had Marco Vejinovic in de slotfase de 1-2 op zijn schoen, maar de middenvelder faalde hopeloos. Toen zat Kuyt al in de dug-out want de Katwijker werd na zeventig minuten gewisseld. Feyenoord staat na vier duels gedeeld eerste in de poule samen met Fenerbahce. Beide ploegen hebben zeven punten. Manchester United volgt op een punt.