Ter Leede plaatst sterke vraagtekens bij de afgelasting van het uitduel maandagmiddag bij BOL. De wedstrijd werd al voor de derde keer dit seizoen afgelast.

Wat de Sassenheimers vooral dwarszit, is dat de Noord-Hollandse opponent zelf het duel afgelaste om 10:05 uur, en niet een consul van de KNVB. Wel werd later door de KNVB gevraagd om beelden van het natte veld te sturen.

Zaterdag werd door Ter Leede nog gevraagd of buurvereniging LSVV eventueel als uitwijkmogelijkheid gebruikt kon worden. De voorzitter van BOL vond het te veel gevraagd om vrijwilligers van LSVV op Tweede Paasdag het clubgebouw open te laten stellen. De groen-witten kwamen op paaszaterdag al in actie in huis tegen ARC: 1-1.

Lichtinstallatie
Bewust was in overleg met de twee verenigingen en de KNVB gekozen voor Tweede Paasdag, dit onder protest van BOL. De groenwitten wilden namelijk doordeweeks inhalen. Door het ontbreken van een lichtinstallatie zou de wedstrijd dan om 19:00 uur moeten beginnen. Dit was geen optie voor Ter Leede omdat de bus dan rond 16:00 uur richting Broek op Langedijk zou moeten vertrekken. Met risico’s op files. Later aankomen zou betekenen dat een gedeelte van de wedstrijd in schemering gespeeld zou moeten worden.

Een bijkomend probleem nu is het opnieuw plannen van het duel. Er is nog maar één vrije zaterdag, 27 april, maar dan is het Koningsdag. Ter Leede heeft nu het voorstel gedaan om de uit- en thuiswedstrijd om te draaien. Zodat er in Sassenheim doordeweeks gespeeld kan worden op het hoofdveld, mét verlichting. Op zaterdag 11 mei wordt dan het geplande thuisduel met BOL een uitwedstrijd.

Het wachten is op een reactie van de KNVB.

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Van der Graaf langer bij Ter Leede, Van den Steenhoven vertrekt

POPULAIRE BERICHTEN