Waar Tomas Tavilla ook kwam, zijn behendigheid viel op. Klein van stuk, maar de bal aan een touwtje. Hij brak door bij Katwijk, kende z’n moment of fame bij VVSB in de halve-finale van de KNVB-beker en speelde op een blauwe maandag nog voor FC Lisse. Na een half jaartje zonder Tavilla op de velden keert hij deze zomer weer terug op de groene bodem. Dit keer in Sassenheim. De Roodemolen is zijn nieuwe thuis.

,,Toegegeven, ik heb het voetbal gemist.” Z’n transfer een jaar geleden naar FC Lisse bleek geen succes. Z’n perspectief werd steeds vager op Ter Specke, waarop de 24-jarige voetballer en de club in de winterstop besloten om de samenwerking op te heffen. ,,Het is allemaal niet zo gelopen als ik had gehoopt”, zei hij daar toen over.

Het gaf Tavilla wel de mogelijkheid om zijn aandacht even op iets anders te leggen. Met wat extra gas op z’n studie en stage – ,,mijn school heb ik nu bijna klaar” -, kon de voetballer zich op het maatschappelijke en persoonlijke vlak verder ontwikkelen. Maar in het achterhoofd bleef het voetbal kriebelen.

,,In september verwacht ik gewoon op mijn ‘oude level’ van fitheid te zitten.”

En in de Sassenheimse bestuurskamer werd goed opgelet. De clubloze aanvaller kreeg een telefoontje vanaf De Roodemolen en ging met alle plezier op gesprek. ,,Ze kwamen over als een warme club, een typische dorpsclub. Voor mij is het daarnaast ook nog eens dichtbij huis, zo’n vijf minuten bij mij vandaan. Ik zie er naar uit om gewoon weer lekker te kunnen voetballen.”

De speler hield zichzelf fit het afgelopen half jaar fit door de gym in te gaan en ook nog steeds met de bal bezig te blijven. ,,Wedstrijdfit ben ik nog niet, maar dat is ook niet gek. Daar is de voorbereiding ook voor. Op 21 juli gaan we weer beginnen. In september verwacht ik gewoon op mijn ‘oude level’ van fitheid te zitten.”

Ambitie
En daarmee kan Tavilla zomaar eens een belangrijke sleutel worden in het nieuwe seizoen voor Ter Leede. Een seizoen waarin de club nu wél de stap naar de Derde Divisie wil maken, waar het de afgelopen twee jaar niet lukte. ,,Die ambitie ligt er wel, ja”, erkent de twintiger.

,,Als een jongen die van een hoger niveau komt, kan ik misschien wel van extra waarde zijn.”

Met het curriculum vitae van Tavilla kan hij naast z’n voetbal ook op mentaal aspect van belang zijn voor de jongelingen van Ter Leede. Het nadeel voor die club is dat ze elk seizoen, vanwege de beperkte middelen en het niveau waarop ze acteren, een nieuw elftal moeten opbouwen. De uitblinkers vallen op, wordt aan getrokken en vertrekken uiteindelijk om op een hoger niveau te spelen.

,,Als een jongen die van een hoger niveau komt, kan ik misschien wel van extra waarde zijn. Daar hebben we alleen nog niet over gesproken. Maar wanneer ik gasten kan helpen op welke manier dan ook, dan sta ik daar open voor. Het gaat er nu om dat ik weer lekker kan voetballen. Hoe we mijn rol verder gaan invullen, dat komt vanzelf wel. Ik wil vooral weer minuten gaan maken.”

Foto: Hubert Habers

Lees ook: ‘Schaap gaat voor de rust en uitdaging naar De Krom’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Din. 15 okt.
Oefenwedstrijden
FC Lisse 1-1Quick Boys
Don. 17 okt.
VVSB1-0RKVV DEM
Zat. 19 okt.
Docos 14.30Kagia
Van Nispen (zat.) 14.30Soccer Boys
Valken'68 14.30RCL
VVSB (zat.) 14.30 FC VVC
FC Boshuizen 14.30Warmunda
Zon. 13 okt.
SDO14.00SJC
Forholte 14.00VV Wilhelmus
Hillegom 14.00HMSH
Teylingen 14.00HVV
VVH/Velserbroek 14.00Van Nispen (zon.)