FC Lisse kende met een 3-0 zege op Excelsior Maassluis een prima start van het seizoen. Koen Fokkema maakte de eerste twee goals. De Haarlemmer hoopt dat het de opmaat is tot een succesvol seizoen, waarin hij bespaard blijft van fysiek ongemak.

Fokkema is begonnen aan zijn vijfde seizoen op Ter Specke. Het begin was veelbelovend, maar de afgelopen jaren was zijn medische bulletin soms groter dan zijn resultatenlijst. Fokkema hoopt dat het verleden tijd is.

,,Ik ben weer goed fit aan het worden. Dit was mijn derde wedstrijd na mijn enkelblessure”, sprak Fokkema. ,,Ik ga er alles aan doen om optimaal te presteren. Mijn eerste prioriteit is eigenlijk dat ik hoop eindelijk eens een heel seizoen fit te blijven. Dat is nog niet één keer gelukt.”

Fokkema heeft in sommige gevallen ook een voorkeurspositie bij zijn trainer. ,,Ik heb het er vaak met Misha Salden over hoe je het beste fit kunt blijven. Salden behandelt mij toch iets anders in de trainingen. Met bepaalde oefeningen stap ik uit. Ik ben toch wel blessuregevoelig en de belasting moet wat anders zijn bij mij. Ik hoop dat het dit jaar nog beter gaat en ik volop kan presteren.”

Het begin is in ieder geval veelbelovend. ,,Voor het vertrouwen is deze overwinning top. We krijgen nu met IJsselmeervogels en Rijnsburgse Boys twee giganten, dus tegen Maassluis moesten we gewoon winnen. Er stond best wel druk op deze wedstrijd en daarom was het een prettige bijkomstigheid dat ik snel de 1-0 kon scoren.” Fokkema tekende ook voor de 2-0. Kevin Winter bepaalde het slotakkoord.

Tekst: Hennie van de Weerd

Foto: Hubert Habers/FC Lisse

POPULAIRE BERICHTEN