Foreholte blijft de top in de Tweede Klasse C knap op de hielen zitten. De ploeg uit Voorhout wist zonder problemen laagvlieger en goede vriend ROAC met 3-0 te verslaan. De drie punten waren meer dan welkom nadat er vorige week met moeite een punt uit het vuur werd gesleept tegen Meerburg. Door puntverlies van RVC ‘33 tegen Groeneweg liepen de rood-witten zelfs in op de concurrentie.

Sinds jaar en dag zijn de bezoekers uit Rijpwetering bevriend met het elftal uit Voorhout. Dat levert vaak spannend wedstrijden op maar de mannen van trainer Marcel IJzendoorn hadden zondag slechts de eerste dertig minuten van de wedstrijd nodig om de 3-0 eindstand op het scorebord te krijgen. IJzendoorn zag zijn formatie sterk uit de startblokken komen en de wedstrijd al vrij vroeg onder controle krijgen.

,,Vooral de eerste helft speelden we als team heel sterk, met name de eerste 35 minuten. We gaven achterin vrijwel niks weg en creëerden voldoende kansen. ROAC wist af en toe wel in de buurt van onze goal te komen, maar dit leverde niet echt noemenswaardige kansen op”, wist de oefenmeester van de Voorhouters te vertellen.

,,Na zijn wereldreis hebben we ervoor gekozen om hem rustig te brengen, ondanks zijn drang om heel graag te willen spelen. Nu staat hij er.”

Foreholte daarentegen kon het doel van de tegenstander wel vinden. Al in de vijfde minuut wist Sam Lemmers het ijs te breken. Een voorzet van Rik Grondel werd knap in de richting van Lemmers gekopt door de vrijstaande Christian Guijt. Lemmers wist de bal op zijn beurt met een omhaal achter doelman Rob Brugman te werken.

Na 29 minuten voetballen werd de score verdubbeld door een rake kopbal van verdediger Joost van Dam. Nog geen minuut later kon de doelman van ROAC de bal alweer uit het net vissen. De bal werd na de aftrap snel onderschept door Foreholte en leidde tot een schot van Sejad Navabi dat het net vond. Met 3-0 op het scorebord en zonder in de problemen te zijn gekomen zat Foreholte na 30 minuten al op rozen.

Trainer Marcel IJzendoorn ziet dat zijn ploeg weinig moeite heeft met ROAC

,,Of dat nou enkel aan ons lag is een tweede”, vertelde IJzendoorn. ,,Wij speelden sterk, maar we kregen ook niet heel veel weerstand. Toch moet je de kansen wel afmaken, dat deden we vandaag. En nogmaals: achterin hebben we niks weggegeven. De tweede helft was het aanvallend minder ten opzichte van de eerste, maar verdedigend bleven we ons mannetje staan.”

,,We lopen dit weekend wat punten in door het verlies van RVC, maar daartegenover staat dat Den Hoorn blijft winnen.

,,We hebben ervoor gekozen om iets anders te spelen dan normaal. We speelden vandaag in een soort 3-4-3 opstelling, daar hebben we op de training ook op geoefend. We speelden met een extra middenvelder. Roy [Dickhoff red.] zakte regelmatig in en kwam dan naast Tjeerd van der Zwaan te staan. Tjeerd speelde overigens een goede wedstrijd. Hij is heel rustig aan de bal en staat verdedigend ook sterk. Na zijn wereldreis hebben we ervoor gekozen om hem rustig te brengen, ondanks zijn drang om heel graag te willen spelen. Nu staat hij er.”

Doelstelling
Volgende week staat de topper tegen RVC ‘33 op het programma. IJzendoorn hoopt dan het goede resultaat tegen ROAC een vervolg te kunnen geven. ,, We willen dit zo lang mogelijk vasthouden. Volgende week wordt een lastige wedstrijd. We lopen dit weekend wat punten in door het verlies van RVC’33 (5-1 tegen Groeneweg), maar daartegenover staat dat Den Hoorn blijft winnen. Op het trainingskamp is de doelstelling in de top vijf eindigen door de spelers bijgewerkt naar een plek in de top drie.”

Foreholte – ROAC  3-0 (3-0). 5. Lemmers 1-0,  29. Van Dam 2-0,  30. Navabi 3-0.

Foreholte: M. Guijt, Van Dam, Van der Zwaan, Spreeuw, Navabi, Dickhoff, Jongbloed, Bleijswijk, C. Guijt (82. Brabander), Lemmers (86. Stavleu), Grondel.

Tekst: Davy Klaris

Foto’s: Jeannette Dijkstra