Rijnsburgse Boys leek zaterdag bij SteDoCo eindelijk een einde te maken aan de droogstand in de competitie. Bijna de gehele wedstrijd leidden de geelzwarten, maar door een blunder van Richard van Nieuwkoop ging de ploeg van Niek Oosterlee alsnog de bietenbrug op: 1-1. Wederom een remise, ondertussen de zesde van het seizoen.

Het kan verkeren. Het ene moment ben je gelukkiger met een gelijkspel dan een andere keer. De manschappen van oefenmeester Oosterlee weten er inmiddels alles van. Waar Rijnsburgse Boys in eerdere duels een achterstand omboog tot een puntendeling, was het ditmaal andersom. Een schamele drie minuten voor tijd ging goalie Van Nieuwkoop flink de mist in. De sluitpost liet het leer uit zijn handen glippen, waarna aanvaller Giovano Godeken geen enkele moeite had om de 1-1 in het lege doel te pegelen.

,,Kun je eindelijk weer een keer de volle buit pakken, gaat het toch nog mis”, treurde Van Nieuwkoop na afloop. De doelman, die verder een prima wedstrijd keepte, zat enige tijd verslagen op de grond tegen een muurtje aan. Verbijsterd over dat ene moment. Oosterlee noemde het een slippertje. ,,Zoiets mag natuurlijk nooit gebeuren.”

stedoco-rbb-4Jeffrey Vlug zette Rijnsburgse Boys nog wel op het goede spoor

Na afloop konden er duidelijke conclusies getrokken worden. ,,Als je zo voetbalt, zowel aanvallend als verdedigend, dan is het heel moeilijk om wedstrijden te winnen”, aldus Oosterlee. Ondanks dat Jeffrey Vlug na een goede steekbal van Raily Ignacio geelzwart al na elf minuten spelen op voorsprong zette, was dit misschien wel het slechtste duel van het seizoen. De taal van de meegereisde supporters sprak in ieder geval boekdelen: ,,Het was echt niet om aan te zien.”

Oosterlee kon zich wel in die woorden vinden en zocht naar verklaringen. ,,Het was geen beste wedstrijd, maar de omstandigheden waren moeilijk. Midden in de polder en met die wind is het moeilijk voetballen.”

Ondanks die ene fatale fout vlak voor tijd, viel niet alles op Van Nieuwkoop te verhalen. Voor de gelijkmaker had Ignacio namelijk dé kans om het duel in het slot te gooien. De spits raasde in zijn eentje op SteDoCo-keeper Ruud de Groot af, maar presteerde het om de bal ruim over de goal te schieten. Deze misser was symbolisch voor de huidige vorm van Ignacio. De spits maakt niet zijn beste periode door bij de Uien.

stedoco-rbb-3Een zorgelijke blik bij middenvelder Danny van der Vijver

We hadden het duel al veel eerder kunnen beslissen”, kwam Oosterlee nog even terug op de missers. Na de thee werden diverse kansen om zeep geholpen. ,,We hadden het duel gewoon over de streep moeten trekken. Dan ga je de bus in met drie punten en is er niets aan de hand. Maar al met al hebben we het over onszelf afgeroepen.”

Door de minimale achterstand bleef de thuisploeg hoop houden. Voornamelijk via standaardsituaties was de equipe van Virgil Breetveld levensgevaarlijk. Van uitgespeelde kansen moesten de gastheren het niet hebben. Toch draaide de Rijnsburgse defensie, met Bart Freke en Jeroen Hessing in het centrum, overuren. Freke stond na lange tijd geblesseerd te zijn geweest weer eens aan het vertrek. ,,Voor de eerste keer weer in de basis ging het redelijk. Niet super.”

Oosterlee tot besluit: ,,We speelden in balbezit zo onrustig, waardoor we niet aan voetballen toekwamen. Dat was het probleem.”

Mediapartner RTV Katwijk was ook aanwezig in Hoornaar. Zij spraken na afloop met Bart Freke

Klik hier als je de app gebruikt

SteDoCo – Rijnsburgse Boys 1-1 (0-1). 11. Vlug 0-1, 86. Godeken 1-1

Rijnsburgse Boys: Van Nieuwkoop, Hessing, Freke (80. Troost), Kuipers, Vlug, Ignacio, Van der Vijver, Wijks (85. Leonard), Sardar, Celen, Tol

Tekst: Danny van den Bosch

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC3-2Quick '20
Hillegom5-1ASC
Foreholte3-2RKDEO
Altior1-3Teylingen
VSV1-1Van Nispen (zon.)