Quick Boys kwam zaterdagavond prima uit de startblokken en trapte het nieuwe seizoen af met een 1-3-zege op bezoek bij De Treffers. Vooral een dominante eerste helft leidde tot tevredenheid. “Het was en is nog steeds een intensief proces waarmee we bezig zijn”, vertelde middenvelder Bram Franken na afloop. “We merken alleen dat we steeds dichter bij elkaar komen en er echt in gaan geloven.”

Quick Boys leidde halverwege met 0-2 door goals van Ravelino Junte en Sem van Duijn. “Aan het begin kreeg De Treffers een kans, maar de rest van de eerste helft hebben we helemaal gedomineerd”, zei Franken. “Dat was top.”

Pas complimenten ne afloop
In de kleedkamer probeerde trainer Thomas Duivenvoorden zijn spelers ondanks het goede spel scherp te houden. “Hij was heel rustig en ging ons geen veren geven. Na de wedstrijd heeft hij complimenten gegeven en gezegd dat we trots op elkaar mochten zijn en nu echt naar elkaar aan het toegroeien zijn. Je zag in de tweede helft dat we het echt als team hebben gedaan. We hadden de wissels ook hard nodig.”

In de tweede helft moest Quick Boys bij vlagen diep gaan om de zege veilig te stellen. De Treffers kwam al vlot terug tot 1-2 via Tim Waterink en joeg daarna op de gelijkmaker. Na een afgekeurde goal aan beide kanten was het uiteindelijk Nick Broekhuizen die de wedstrijd besliste.


Beluister hier het hele audio-interview met Franken


Volgens Franken was de zege vooral ook goed voor het vertrouwen. “We weten wat we van elkaar kunnen verwachten en willen dingen voor elkaar oplossen. Ik denk dat dat ons heel sterk kan gaan maken.”

‘Mooi begin’
Quick Boys heeft dit seizoen als uitgangspunt om mooi voetbal te spelen en daarmee meer supporters naar Nieuw Zuid te trekken. Franken sprak in dat kader van een goede start. “Ja als je met 1-3 wint bij De Treffers, dan is dat een heel mooi begin. En ook nog eens in de eerste helft op een heel mooie manier. In de tweede helft laat je zien ook op een andere manier te kunnen voetballen. Ik denk dat dat heel positief is.”

Tot slot werd Franken gevraagd hoe hij het werken onder Duivenvoorden ervaart. “Ik denk dat het een trainer is met gezag boven de groep. Samen met de gehele staf pakt hij het op een heel goede manier aan. Verder is alles gewoon duidelijk, er kunnen geen misverstanden ontstaan bij deze trainer. Je weet wat je aan hem hebt. Ik denk dat het een mooi seizoen kan worden als we zo doorgaan, maar laten we niet te vroeg juichen.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: Quick Boys spreekt niet direct doelstelling uit: ‘Focus op hard werken en ontwikkeling’
Check ook: Bjelica geen selectiespeler van Quick Boys meer

POPULAIRE BERICHTEN