Quick Boys heeft intern niet direct een doelstelling uitgesproken voor het nieuwe seizoen. Thomas Duivenvoorden wil de focus op ontwikkeling hebben en gaat na een wedstrijd of zeven voor het eerst de balans met zijn team opmaken. Dat vertelde de trainer vrijdagavond op de jaarlijkse persconferentie op Nieuw Zuid voorafgaand aan het nieuwe seizoen.

“Dat is geen valse bescheidenheid, het is denk ik op zijn plaats”, reageerde Duivenvoorden desgevraagd. “We hebben een goede groep staan, een heel mooie groep ook, en daarnaast ook een goede staf. Het is alleen wel zo dat we best wat mutaties hebben: een volledig nieuwe staf en flink wat wijzigingen in de groep. Dan kunnen we wel hoog van de toren gaan blazen, maar laten we dat nou juist een keer niet doen. Laten we eerst hard werken met elkaar en proberen te ontwikkelen. Ik geloof erin dat als die twee dingen lukken de resultaten vanzelf komen. Laten we er alleen mee eindigen en niet mee beginnen.”

‘Natuurlijk is er wel een parallel te trekken dat in de regel jonge spelers meer open staan voor leren en ontwikkelen, maar ik zie het meer in de persoonlijkheid dan in de leeftijd.’

Zo rond eind september wordt voor het eerst de balans opgemaakt. “We stellen ons heel duidelijk ten doel om te bouwen aan een heel succesvol team. Waar dat toe leidt weten we niet. We zijn ambitieus en hebben met de groep afgesproken dat we na een week of zeven een keer op maandagavond gaan zitten. Dan weten we wat meer hoe wij ons verhouden tot andere ploegen en kunnen we het hebben over wat de doelen uitgedrukt in resultaat voor dit seizoen zijn.”

‘Zit meer in de persoonlijkheid’
Duivenvoorden staat te boek als een trainer die graag met jonge spelers werkt. En dus werd hem gevraagd of jonge talenten makkelijker in zijn visie in te passen zijn dan geroutineerde spelers. “Dat ligt meer aan persoonlijkheid dan aan leeftijd denk ik. Paul (van der Helm, red.) was net aan het woord over het opbouwen van achteruit. Paul is één van de oudere jongens uit de groep, ook één van de meest ervaren jongens. Als je ziet wat zijn ontwikkeling in zeven weken tijd op het gebied van opbouwen van achteruit is, dan is dat heel mooi om te zien. Je hebt ook jonge jongens die minder ontwikkelbereid zijn. Natuurlijk is er wel een parallel te trekken dat in de regel jonge spelers meer open staan voor leren en ontwikkelen, maar ik zie het meer in de persoonlijkheid dan in de leeftijd.”

Quick Boys opent zaterdagavond in Groesbeek tegen De Treffers. Duivenvoorden rekent op een hoge amusementswaarde. “We treffen een tegenstander die graag wil voetballen en graag het initiatief in de wedstrijd heeft. Wij hebben ook onze intenties, dat moge duidelijk zijn. Het wordt denk ik een interessant schouwspel en zeker niet saai. Het is hartstikke jammer dat er niet een paarhonderd man in een blauw-wit shirt langs de lijn staat.”


Onze mediapartner RTV Katwijk sprak nog met aanvaller Sem van Duijn vooruitblikkend op de seizoensstart. Beluister dat interview hieronder:


Foto: Orange Pictures

Lees ook: Bjelica geen selectiespeler van Quick Boys meer
Check ook: Duivenvoorden (Quick Boys): ‘De spelers zitten in een denk-modus’

POPULAIRE BERICHTEN