Bart Freke had heimwee naar Rijnsburgse Boys. Daarom vroeg hij Quick Boys, ondanks een eerdere toezegging om te blijven, medewerking te verlenen aan een terugkeer op de Middelmors. ,,De laatste weken kreeg ik steeds meer het idee dat ik bij Quick Boys niet op m’n plek was”, vertelt Freke. ,,Ik heb zeker twintig jaar bij Rijnsburg gevoetbald en daar hoor ik gewoon thuis. Voetballen in blauw-wit voelt toch anders dan in het geel-zwart.”

De spectaculaire transfer werd gisterochtend bekend. De verdediger liet in een beknopte verklaring weten dat het om persoonlijke redenen ging en wilde pas na het seizoen zijn besluit uitgebreid toelichten. Door de vele reacties besloot Freke op de website van Rijnburgse Boys toch zijn verhaal te doen.

,,Van mij hoor je geen slecht woord over Quick Boys, integendeel zelfs. Ik heb ook geen spijt van het afgelopen seizoen,” stelt Freke. ,,Quick Boys is een mooie club en ze doen alles voor je. Ted (Verdonkschot) is natuurlijk een prima trainer om mee te werken en het is ook gewoon professioneel georganiseerd, net als bij Rijnsburg. Maar het gaat om mijn gevoel en dat is moeilijk uit te leggen. De vertrouwdheid met Rijnsburg, het geel-zwart, de supporters en de sponsoren miste ik gewoon. Ik hoor bij Rijnsburgse Boys.”

Zelf initiator

Freke besloot zelf de transfer in gang te zetten. Hij polste bij Rijnsburgse Boys hoe de club erin stond en of er plek voor hem in de selectie was. Na een gesprek met Verdonkschot, die teleurgesteld reageerde, lichtte Freke de clubleiding van Quick Boys in. Hij had om op dat moment een positief antwoord van Rijnsburgse Boys gekregen.

De 28-jarige Freke hoopt Quick Boys in de Topklasse achter te laten. De Katwijkers gaan proberen via de nacompetitie naar het hoogste niveau te promoveren.

Foto: website Rijnsburgse Boys

Bron: website Rijnsburgse Boys

POPULAIRE BERICHTEN