Bijna een jaar geleden speelden FC Lisse en Quick Boys een duel om de ‘Avant Garde Cup 2.0’. Een wedstrijd waarin er werd geëxperimenteerd met nieuwe spelregels in het voetbal. Zo werden de selfpass, een kick-in in plaats van een ingooi en een alternatieve strafschopregel geïntroduceerd. Voetbal in de Bollenstreek was daarbij als mediapartner.

In mei van dit kalenderjaar kreeg dat experiment een vervolg. In Rotterdam vond ‘de wedstrijd van de toekomst’ plaats. Een duel tussen Fortuna Sittard en de Suriprofs. Bij die wedstrijd werden ook nog nieuwe spelregels toegevoegd; zoals het doorlopend wisselen en het spelen met zuivere speeltijd.

Spelregelwijzigingen
In samenwerking met de KNVB start de organisatie van deze twee evenementen de ‘Future Rules Football League’. Een competitie met daarin Onder-23 teams van binnen en buiten de Bollenstreek. Met als doel; kwalitatieve en kwantitatieve data verzamelen die nodig zijn om de potentie van spelregelwijzigingen te beoordelen. Uit onze streek doen FC Lisse, VVSB, Quick Boys, Katwijk en Rijnsburgse Boys mee aan dit experiment.

Dus? Heb je zin om een wedstrijd van je favoriete club te zien waarbij er nieuwe spelregels worden getest? Zoek een mooie datum uit en kom vooral langs. De wedstrijden die staan ingedeelde onder ‘op KNVB Campus’, worden in Zeist gespeeld.

Foto: Voetbal in de Bollenstreek

Bekijk ook: ‘Kick-off ‘Future Rules Football League’: ,,Er is een enorm draagvlak voor” (plus video)’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 23 feb.
Scheveningen14.30VVSB
Noordwijk14.30ASWH
Jong FC Groningen14.30FC Lisse
DSO14.30Valken '68
VVSB (zat.)14.30Van Nispen (zat.)
Kagia14.30Koninklijke HFC
Quick Boys15.00Harkemase Boys
De Dijk15.00SJC
Jong Vitesse15.30Katwijk
Rijnsburgse Boys15.30Spakenburg
Zo. 24 feb.
Hillegom14.00Zaanlandia
ROAC14.00Teylingen
Foreholte14.00ESTO