Als Peter Verhoeve komende zaterdag tegen Noordwijk voetbalt, zal hij nog weleens moeten aanhoren dat hij ‘de beul van…’ was. Bijna drie jaar geleden schoot de verdediger van ASWH de ploeg die destijds getraind werd door Dogan Corneille een diepe treurnis in (2-1). Niet Noordwijk, maar het team uit Hendrik-Ido-Ambacht promoveerde op dat moment naar de Derde Divisie. Noordwijk zou een jaar later volgen.

Gek genoeg wordt zijn naam hier in de Bollenstreek direct verbonden aan dat ene moment. En waar dat moment in deze regio het liefste ver wordt weggestopt, was het voor ASWH een glorieus moment. ,,Met enige regelmaat”, wordt de nieuwe aanwinst van VVSB nog herinnerd aan die ene goal.

,,Voor ons een groots moment, maar voor Noordwijk ging dat jaar alles mis. Voor ons gaat het juist dit seizoen wat minder, terwijl Noordwijk alleen maar door is blijven groeien. De nieuwe kampioen als je het mij vraagt.”

Natuurlijke leider
De 26-jarige Verhoeve zegt het misschien tussen neus en lippen door en eigenlijk terwijl hij het over een ander onderwerp heeft, maar de huidige status van ASWH is ter sprake gekomen. De ploeg is na vier, vijf jaar met schitterende prestaties aanbeland in een jaar waarin er nog weinig te winnen valt.

,,De ploeg van de afgelopen jaren valt langzaam uit elkaar. We hebben met elkaar mooie dingen meegemaakt. We hebben bekers gewonnen, zijn gepromoveerd, van alles. Sommigen willen nu terug naar het oude nest, andere willen juist nog even ergens anders kijken. Ik ook. Na vijf seizoenen in de regio Rijnmond wilde ik ontzettend graag naar de Bollenstreek vanwege de ambiance. VVSB heeft dit seizoen laten merken mij heel graag te willen hebben. Vandaar dat ik volgend seizoen naar Noordwijkerhout ga.”

,,Maar ik ben in ieder geval geen stille jongen.”

In Verhoeve vond VVSB op z’n beurt waar het sinds het vertrek van Vladimir Jozic, Peet van der Slot en Stefan Kraaijvanger naar zocht. Een natuurlijke leider. Iemand die zich durft uit te spreken. ,,Dat kwam in de gesprekken wel naar voren. Met Wesley Goeman en Frank Tervoert hebben ze al zulke jongens aangetrokken afgelopen winter.”

,,Voor mij is het volgend seizoen nog een beetje aanvoelen in wat voor selectie ik terechtkom. Ik moet ook mijn plek vinden in een nieuwe groep. Maar ik ben in ieder geval geen stille jongen.”

Batist
Om zelf een beeld te krijgen van de club sprak hij inmiddels met wat oude bekenden die hem wat over de club konden vertellen. Verhoeve kende keeper Ruben Valk nog van hun gezamenlijke tijd in de jeugdopleiding van Sparta en Goeman van nog eerder, toen ze samen bij GDA voetbalden. Om helemaal een goed beeld te krijgen, sprak hij ook Patrick Batist, die na een half jaar bij VVSB weer terugkeerde naar Westlandia.

,,Dat heb ik expres gedaan. Elk verhaal heeft twee kanten. En dat vind ik wel goed om te weten. Verder is natuurlijk iedereen anders en kan iedereen z’n eigen beeld over een club scheppen.”

,,Straks staan we samen in de nacompetitie te kijken naar een wedstrijd tussen onze beide clubs.”

Kompaan
Na de gesprekken met spelers, trainer en bestuursleden van de club, besloot de Hagenees te kiezen voor De Boekhorst. Ook omdat hij in VVSB wel een beetje z’n huidige club ASWH herkende. ,,Een rustige, nette vereniging. Waar de sfeer altijd prettig is, maar waar het voetbal wel leeft. Ook al gaat het nu even iets minder met VVSB.”

De verdediger houdt de verrichtingen van de club al dan niet angstvallig in de gaten. ,,Ik had het er met Stanley Husen over, mijn kompaan in de verdediging bij ASWH. Hij gaat volgend seizoen naar Barendrecht. Van het weekend keken we toch even naar wat onze toekomstige clubs hadden gedaan. We hopen dat ze er allebei in blijven. Straks staan we samen in de nacompetitie te kijken naar een wedstrijd tussen onze beide clubs. Dat zou bizar zijn. Maar VVSB hoort ook gewoon in de Tweede Divisie.”

Topduels
Tot het zover is, is de multifunctionele verdediger, die gezegend is met een goede traptechniek, nog verdediger van ASWH en wil hij die club ‘door de voordeur’ verlaten. ,,Dat gaat ook wel lukken hoor na vijf jaar. Men vindt het jammer dat ik vertrek, maar begrijpen het gelijk ook.”

Zaterdag volgt eerst dus nog Noordwijk, nadat ASWH al in de afgelopen twee weken tegen Hoek en SteDoCo speelde. ,,En na Noordwijk krijgen we Quick Boys. Vier clubs uit de top 5 in de laatste vier weken. Maar voor ons is dat altijd lekker voetballen tegen dat soort clubs. Thuis speelden we ook met 3-3 gelijk tegen Noordwijk. Topduels geven wat extra’s.”

Foto: Johanna Wever

Lees ook: ‘Bekooij verkast naar Quick Boys: aan het ritje in de achtbaan komt een einde’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 13 aug.
Oefenduels
Koninklijke HFC3-4Ter Leede
FC Lisse0-1Katwijk
FC 's-Gravenzande0-3Rijnsburgse Boys
Noordwijk0-1VVSB
Quick Boys1-2Jong ADO Den Haag
Foreholteafg.Warmunda
Do. 15 aug.
Oefenduels
Quick Boys6-1TAC'90
Za. 17 aug.
KNVB-beker
VVSB2-4Harkemase Boys
FC Lisse1-2Ajax (ama.)
Ter Leede1-4Fortuna Wormerveer
FC Rijnvogels0-4O.S.S.'20
Oefenduels
Koninklijke HFC2-2Rijnsburgse Boys
Noordwijk4-0OJC Rosmalen
SJC5-0DTS Ede
Zandvoort4-0Valken '68
Hillegom2-1Van Nispen (zat.)
VVSB (zat.)2-2VVC
Katwijk4-0Velsen
Zo. 18 aug.
Oefenduel
SJC14.00Olympia Haarlem
Hillegom14.00DEM
Foreholteafg.Velsen
VVH/Velserbroek14.00Van Nispen (zon.)