,,Chaotisch, onrustig”, vond Tommy Bekooij (27) de afgelopen tijd. Het was een hectische periode, naar eigen zeggen. En dus is de huidige aanvaller van VVSB blij dat z’n keuze voor volgend seizoen is gemaakt. Sinds de bekendmaking van zijn vertrek bij VVSB, rolde zijn naam het meest over de lippen van de supporters in de Bollenstreek. Zo zou de voormalig topscorer van de Tweede Divisie op de radar hebben gestaan van zowel Katwijk, Rijnsburgse Boys, zijn uiteindelijke keuze, Quick Boys, en zou zelfs Noordwijk zich nog hebben gemengd in de jacht op een handtekening van de buitenspeler.

Ondertussen gingen de meest wilde verhalen rond. Bekooij zou fikse geldbedragen hebben gevraagd voor z’n diensten en had de clubs zomaar tegen elkaar uit hebben kunnen spelen, was het idee. De Leidenaar was zelf ook niet doof en blind voor de verhalen. ,,Het hoort er een beetje bij tegenwoordig. Maar laat iedereen maar lekker lullen. Als ik me daar ook nog eens mee bezig moet houden…”

Rijnsburgse Boys
De vleugelaanvaller zette die gedachten op een zijspoor en voor zichzelf alle opties op een rijtje. Uiteindelijk koos hij voor de club waar hij tot 2014 al drie jaar onder contract had gestaan. ,,Ik hoorde dat veel mensen Rijnsburgse Boys voor de hand vonden liggen, omdat Wilfred van Leeuwen daar werkt. Ook het gerucht van Noordwijk klopte, ik heb daar nog contact gehad. Maar uiteindelijk kreeg ik een goed gevoel bij Quick Boys. Ik denk dat die club ook snel in de Tweede Divisie terecht komt. Is het niet dit jaar, dan volgend seizoen.”

,,Fysiek gezien ben ik nu in de komende jaren op de top van mijn kunnen.”

Met de keuze voor de Katwijkers keert Bekooij terug op het oude nest. ,,Ik weet dus ook een beetje wat ik daar kan verwachten. Die club is onwijs mooi. De accommodatie, de supporters. Ik krijg er al kippenvel van man, als ik erover praat”, klinkt Bekooij opgetogen.

Ook het plaatje rondom de selectie klopte voor de aanvaller. Zo liet de club een groot gedeelte van de selectie al bijtekenen, trokken de Katwijkers enkele nieuwelingen aan en sluit ook spelmaker Martin van Eeuwijk vanaf volgend seizoen weer aan bij de selectie. ,,Zo, daar noem je iemand. We hebben volgend jaar een goed team, hoor. Ik hoop dat ze het dit seizoen al redden om te promoveren. Het zit dicht tegen elkaar aan.”

Top
De aanvaller wil zelf ook sportieve revanche nemen bij de club die hem als jonge voetballer liet rijpen. Tot echte wasdom kwam de vleugelspeler pas in de vier jaar bij VVSB. ,,In die vier jaar is het in Noordwijkerhout hartstikke lekker gegaan, dat hoop ik straks bij Quick Boys door te kunnen zetten. Fysiek gezien ben ik nu in de komende jaren op de top van mijn kunnen. Als speler ben ik alleen maar beter geworden bij VVSB. Dat wil ik ze bij Quick Boys weer laten zien.”

,,Het is ook wel een compliment dat mensen geïnteresseerd in je zijn en dat ze allemaal iets vinden van je transfer.”

Bekooij is blij dat hij weer gewoon over voetbal kan praten met geïnteresseerden of journalisten. ,,Ik ben opgelucht dat alles achter de rug is.” De focus moet weer op VVSB, vindt de aanvaller. Daar heeft hij het met z’n teamgenoten al druk genoeg mee. Alles in de jacht op lijfsbehoud in de Tweede Divisie. ,,Bij iedereen die de afgelopen tijd vroeg of ik al een nieuwe club had, moest ik hetzelfde vertellen. Het is ook wel een compliment dat mensen geïnteresseerd in je zijn en dat ze allemaal iets vinden van je transfer.”

Anders binnen
In de paar maanden dat hij nog in Noordwijkerhout voetbalt, wil Bekooij er alles aan doen om VVSB nog te behouden voor de Tweede Divisie. Daarna gaan de gedachten naar Nieuw Zuid. Hij sprak nog niet met de nieuwe trainer Edwin Grünholz, maar hoorde wel het plan van de club aan.

,,Ik weet absoluut dat ik ook weer nieuw in het team keihard moet knokken voor m’n basisplek. maar ik kom wel wat anders binnen dan jaren geleden bij Quick Boys.”

Foto: Orange Pictures

Lees ook: ‘Klijbroek: ,,De Bollenstreek stond altijd al op mijn verlanglijstje”‘
REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen