Oud-teamgenoot Jeroen Dedel wenste Mark Turk ‘sterkte man’. Doelman van SJC Björn Haggerty stuurde via Instagram een berichtje ‘Je komt sterker terug maatje’. Ook Jordy Groot en Timo Ruigrok, beiden teammaten van de voetballer van de Noordwijkse hoofdklasser, lieten via emoticons zien de geblesseerde middenvelder een hart onder de riem te steken. Allemaal reageerden ze op een eigen post van Turk op social media, waarin hij zijn heftige blessure wereldkundig maakte. De 20-jarige Turk komt dit seizoen niet meer in actie voor SJC vanwege een gescheurde kruisband in z’n rechterknie. De hashtag #totvolgendseizoen, waarmee Turk het bericht afsloot, vertelde genoeg.

Nog voordat de competitie überhaupt was begonnen ging het al mis voor de boomlange speler. In een oefenduel begin augustus op het kunstgras van De Roodemolen kwam hij in contact met een speler van Ter Leede en knakte z’n knie. Omdat er in eerste instantie te veel vocht in z’n knie zat, werd er pas aan het einde van de maand een MRI-scan gemaakt.

Operatie
Daaruit bleek begin september dat het goed mis was voor Turk. ,,Zonde”, vond z’n trainer Florian Wolf het al. ,,Hij had net een goede indruk gemaakt op mij in z’n eerste trainingsweek.” In soortgelijke bewoording had hij dat ook al tegen ‘het slachtoffer’ zelf gezegd. ,,En dat terwijl het pas mijn eerste week was, vanwege een vakantie. Ik had het idee dat ik mezelf nog niet helemaal heb kunnen laten zien.”

,,De echte pijn valt nu wel mee.”

De kans om in z’n derde volle seizoen in het eerste van SJC volledig door te breken, gaat nu voorlopig aan de neus voorbij van Turk. De voetballer loopt al bij de fysiotherapeut en wordt op 26 september geopereerd aan z’n pijnlijke gewricht. Daarna volgt een lange revalidatieperiode.

,,De echte pijn valt nu wel mee”, ondervond Turk in de eerste weken na z’n kwetsuur. ,,Ik kan best veel met mijn knie en heb er weinig last van. Ik heb nog nooit een blessure gehad, dus dit is gelijk wel heftig. Ik ken wel een paar jongens die precies hetzelfde hebben gehad. Daar heb ik al mee gesproken. Ik ken ook de verhalen van spelers die uiteindelijk te snel weer zijn gaan voetballen en er uiteindelijk alleen maar langer uit zijn geweest. Ik heb daarom een streep gezet door dit seizoen en focus mij op de voorbereiding van het nieuwe seizoen.”

,,Ik ben op de eerste speeldag al mee geweest naar Alcides in Emmen. Zo blijf ik toch betrokken en verbonden aan het eerste elftal.”

Met een flink aantal nieuwe spelers in het elftal van SJC was Turk juist één van de herkenbare gezichten in het Noordwijkse team. Een domper dus voor de Noordwijkers, die op bestuurlijk vlak al eerder uitspraken graag Noordwijkse jongens op het veld te zien. ,,Een hoop mensen hebben mij al een hart onder de riem gestoken. Ze vinden het sneu dat het mij moet overkomen. Maar ik blijf op de club rondlopen hoor, ook met deze blessure.”

Dagvulling
De middenvelder heeft zich beschikbaar gesteld om Sipko van Zundert, die over de facilitaire zaken gaat bij SJC, te ondersteunen in zijn werk. Zo gaat Turk op wedstrijddagen consequent mee met zijn team. Ook bij de verre uitwedstrijden. ,,Ik ben op de eerste speeldag al mee geweest naar Alcides in Emmen. Zo blijf ik toch betrokken en verbonden aan het eerste elftal. Normaal was ik mijn zondagen toch al kwijt aan het voetbal. Dit zorgt nog een beetje voor dagvulling.”

Voor Turk is het vooral balen dat hij dit seizoen geen bijdrage kan leveren aan zijn geliefde club. ,,Ik had oprecht zin in het nieuwe seizoen. We zijn weer terug op de zondag, we hebben een heel nieuw team. We wilden met elkaar echt iets moois gaan neerzetten. En dat willen we nog steeds. Mijn medespelers hebben mij ook na deze blessure heel goed opgevangen en berichtjes gestuurd. Dat kenmerkt SJC.”

Archieffoto: Johanna Wever

Lees ook: ‘SJC is Turk de rest van het seizoen kwijt’
REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC20.00SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk20.00FC Lisse
Warmunda 20.00Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede19.00SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk14.30HHC Hardenberg
FC Lisse14.30SteDoCo
Sporting Leiden14.30VVSB (zat.)
ASWH15.00Quick Boys
Warmunda15.00Hazerswoude Boys
Katwijk15.30De Treffers
Koninklijke HFC15.30Rijnsburgse Boys
VVSB18.00GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels14.30Roda '76
Brielle14.30Kagia
Zo. 17 nov.
ASC14.00Foreholte
Van Nispen (zon.)14.00Spaarnwoude