Plots stond hij daar zaterdag onder de lat bij FC Lisse. Stan Berrevoets, sinds mei gestopt bij de Topklasser, keepte op de Duinwetering tegen Noordwijk (2-2) alsof hij nooit was weggeweest.

Opeens hing Lisse-trainer Misha Salden twee weken geleden aan de lijn bij de pas 21-jarige Berrevoets. Of hij zijn oude ploeg tijdelijk uit de brand kon helpen. Lisse kampt momenteel met een heus keepersprobleem. Berrevoets stemde in en ging meteen in training. ,,Ik had het totaal niet verwacht. Dit was niet gepland,” zegt de nog steeds verbaasde doelman, die in maart zijn laatste duel speelde. Hij was zelfs al geen lid meer van FC Lisse. ,,Maar je kan altijd terug naar je laatste club. Alles was snel geregeld.”

Berrevoets zat anderhalve week geleden tegen Barendrecht op de bank. Omdat vervolgens ook Michael Bok geblesseerd raakte, kwam Berrevoets in de Bollenderby tegen Noordwijk direct onder de lat. ,,In het begin was het even zoeken, maar ik kreeg veel te doen. In de tweede helft voelde het alweer redelijk vertrouwd.”

Afwachten

Mogelijk staat hij zaterdag weer onder de lat als Lisse het op Ter Specke opneemt tegen HHC Hardenberg. Bok is hoogstwaarschijnlijk nog niet hersteld van zijn bovenbeenblessure. Mark de Vries wordt pas over drie of vier weken terug verwacht. ,,We zullen morgen de training even moeten afwachten, maar ik ga ervan uit dat ik zaterdag weer speel, ja.”

Berrevoets begon zijn carrière bij RKDES in Kudelstaart en werd op zijn elfde gescout door Ajax. Hij was tot de A1, toen nog onder leiding van Frank de Boer, een vaste waarde onder de lat bij de Amsterdammers. Hij kon een contract tekenen, maar koos voor Vitesse, waar hij deel ging uitmaken van Jong Vitesse/AGOVV.

Velthuizen

Daar was hij derde keeper totdat nieuwe trainer John van den Brom Piet Velthuizen en Marko Meerits aantrok. Van derde werd Berrevoets ineens vijfde doelman. ,,Toen wist ik genoeg en ben ik teruggegaan.” Hij zocht een club in de buurt van zijn woonplaats Hoofddorp en kwam uit bij Lisse. Maar ook dat avontuur liep uit op een teleurstelling. Berrevoets werd nimmer een vaste waarde onder Salden.

Maar hoe kan het dat een keeper die bij Ajax zijn opleiding heeft genoten, niet aan de bak komt bij een ploeg uit de Topklasse? ,,Ik kwam er heel moeilijk tussen. Mark (de Vries red.) is een echte jongen van de club. Hij is vergroeid met Lisse. Die speel je er niet zomaar uit.”

Een definitieve terugkeer naar Lisse ligt niet in het verschiet. De doelman hoopt zichzelf bij andere clubs in de kijker te spelen. ,,Ik ga m’n stinkende best doen en dan kijk ik wel wat er uitrolt. Maar ik wil minimaal op Topklasse-niveau spelen. Dit is een goed niveau en een hele mooie competitie.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Ron van der Linden

POPULAIRE BERICHTEN