Bas Gozeling keek met een ‘gek gevoel’ terug op het restant van Teylingen – Warmunda. In de resterende drie minuten gebeurde niets meer, waardoor het bij 1-0 bleef en de Sassenheimers hun leidende positie in 4A verstevigden.

“Normaal als je in een derby met 1-0 wint, ben je toch wel euforisch. Dat gevoel leeft nu niet. Het was meer die drie minuten over de streep trekken. Die vlogen wel echt voorbij.” En dan glimlachend: “Het was gewoon gek, niemand van ons heeft ooit voor zo’n korte tijd moeten spelen.”

Die laatste minuten kenmerkten zich vooral door rennen en vliegen. “Je weet op voorhand: zij staan 1-0 achter, hebben niks te verliezen en kunnen bij wijze van ook met acht man voorin staan. Het is meer pompen en verzuipen, alle duels pakken en de ballen terug naar voren schieten. Dat is gelukkig gelukt.”

Beladen einde
Het verhaal over Teylingen – Warmunda is redelijk bekend. Het gemeentetreffen werd tweeënhalve week terug kort voor tijd gestaakt vanwege een zware blessure voor Warmunda-middenvelder Menno van Noort. Teylingen-spits Pascal de Ridder ontving voor zijn overtreding de rode kaart. Hoe kijkt Gozeling nu, eind maart, terug op het beladen einde?

“We zijn inmiddels een paar weekjes verder en ik denk dat de hele storm nu wel een beetje is gaan liggen. Wat er is gebeurd, de zware blessure is verschrikkelijk voor Menno, hij ligt er gewoon een lange tijd uit. Ik denk dat er verder al veel over is geschreven: over de wijze waarop de blessure tot stand is gekomen, maar dat het ook niet de bedoeling van Pascal was om Menno zo te raken.”

‘Alleen verliezers’
Gozeling: “Deze situatie kent alleen maar verliezers. De grootste verliezer is by far Menno, laat dat duidelijk zijn. Maar als je kijkt naar welke impact het heeft op Pascal, dan is het bij hem ook wel binnengekomen. Hij zat na afloop redelijk in shock in de kleedkamer. Als je dan op internet termen als horrortackle leest, dan is hij hier ook niet als winnaar uitgekomen. Maar nogmaals: de grootste verliezer is natuurlijk Menno.”

Eerder deze week plaatste VIDB al een interview met Menno’s broer Brian, die de hoop uitsprak het vervelende hoofdstuk af te kunnen gaan sluiten. Gozeling staat er vergelijkbaar in, ook voor zijn ploeggenoot De Ridder. “Pascal wilde sowieso al via de voorzitters contact houden, zijn excuses aanbieden en een boeket afleveren. In eerste instantie is dat nog even afgehouden. Volkomen logisch natuurlijk. Inmiddels zijn de excuses aangeboden en hopen wij hier een streep onder te kunnen zetten en weer verder te gaan.”

Weer wat lucht
Voor Teylingen gaat het vizier op de seizoensontknoping, waarin de Sassenheimers een marge van vijf punten op Meerburg hebben. Het over de streep trekken van de voorsprong tegen Warmunda heeft Teylingen na twee opeenvolgende nederlagen weer wat lucht gegeven.

“Natuurlijk willen we iedere wedstrijd winnen, maar het zat de vorige twee wedstrijden (tegen Stompwijk ’92 en Roodenburg, red.) net een beetje tegen. We hebben nu een weekend vrij, dat komt wel even goed uit, en kijken daarna weer verder naar de ontknoping van de competitie.”

Foto: Peer Compeer

Lees ook: Brian van Noort: ‘Hopelijk nu dit hoofdstuk afsluiten’

POPULAIRE BERICHTEN