Dennis Greuter heeft onmiskenbaar kwaliteit en technische bagage. Toch kwam de 28-jarige middenvelder in drie eerdere seizoenen bij FC Lisse nooit geheel uit de verf. Greuter deed afgelopen zomer een stap terug naar Odin ’59, met als doel er later weer één vooruit te maken. Die stap komt sneller dan verwacht. Enigszins verrassend, ook voor Greuter, hing FC Lisse aan de bel voor een terugkeer. De Haarlemmer gaf de fusieclub de voorkeur boven EDO.

,,Ik mocht vorig seizoen van Lisse blijven, maar besloot dat het goed was om onder een andere coach te gaan trainen”, vertelt Greuter. ,,Bij Lisse had ik drie kwakkelseizoenen achter de rug, met veel blessureleed. De ene keer speelde ik wel en de andere keer weer niet. Dat lag vooral aan mezelf, want indien fit stelde Misha Salden me bijna altijd op. Maar voor mijn gevoel werd ik niet beter.”

Focus op balbezit

En dus koos Greuter voor het Odin van Mark Evers, met wie hij eerder al prettig bij EDO had samengewerkt. ,,Ik wilde weer een lekker seizoen draaien en een goed niveau halen. Bewust koos ik voor een club die bovenin meedraait en negen van de tien keer beter is dan de tegenstander. De focus lag weer op balbezit. Dat was de laatste jaren bij Lisse niet altijd zo, omdat we tegen degradatie streden.”

Odin won de eerste periode in de Hoofdklasse A en staat momenteel tweede achter SteDoCo. Toch besloot Greuter dat het goed was om elders zijn vleugels uit te slaan. ,,Dat heeft met meerdere factoren te maken. Ten eerste werd het contract van Mark niet verlengd. Er was nog even sprake van dat hij Lisse naar zou gaan, maar dat ging niet door.”

Voor Greuter werd de interesse van Lisse wel concreet. Hij besloot de geelblauwen boven EDO te verkiezen. ,,EDO ligt bij mij om de hoek, maar gaat waarschijnlijk degraderen. Het verschil tussen de zondag Hoofdklasse en zaterdag Topklasse is groot. Daarnaast is Lisse een grotere club, met meer uitstraling en publiciteit. Ook wil ik zo hoog mogelijk spelen. Ik word 29 jaar, dus het einde van mijn carriere komt in zicht. Vermoedelijk zal ik bij Lisse gaan afsluiten.”

Beste positie

Greuter werd in zijn eerste periode bij Lisse veelvuldig ingezet als aanvallende middenvelder en soms ook als spits. Zijn beste positie is echter die van verdedigende middenvelder, benadrukt hij. ,,Mijn type spel is de laatste jaren veranderd. Ik ben nooit echt een heel doelgerichte speler geweest, maar ik merk dat ik steeds minder dreiging naar het doel krijg. Als verdedigende middenvelder kom ik veel aan de bal. Daar ligt mijn kracht.”

Greuter mag volgend seizoen direct aan de bak. Tickets voor de Tweede Divisie worden vergeven. Een plek bij de eerste is zeven vereist. Lisse gaf in de gesprekken met Greuter duidelijk aan de stap te willen maken, maar de middenvelder vraagt zich of het realistisch is. ,,Lisse is de afgelopen vier seizoenen niet bij de eerste zeven geëindigd. Ik vraag of het reëel is om dat na te streven in een seizoen waarin clubs alles op alles zullen zetten. We zullen zien.”

Voorlopig moet Lisse eerst maar behouden blijven voor de Topklasse. Greuter heeft er vertrouwen in. ,,Lisse heeft traditioneel een sterke periode na de winterstop.”

[pollone id=”4″]

Klik hier als je wilt stemmen via de app

hoofdsponsorenlisse

POPULAIRE BERICHTEN