,,Dat mijn avontuur bij ADO tot slechts één seizoen beperkt zou blijven, zag ik wel aankomen.  Een echte verrassing was het dus niet, maar het is natuurlijk wel een teleurstelling voor me dat ik mijn ambitie om profvoetballer te worden daar niet heb kunnen verwezenlijken”, vertelt Guy Smith, die na één seizoen weer terugkeert op Sportpark Duinwetering waar hij eerder al twee jaar de rood-witte kleuren verdedigde.

Voor Smith werd de hernieuwde kennismaking met de eredivisionist dus niet wat hij zich er vooraf van had voorgesteld. Na een uitstekend tweede seizoen bij Noordwijk werd de verdediger vorige zomer door ADO gevraagd terug te keren naar de club waarvoor hij als jeugdspeler seizoenen lang uitkwam.

,,Ik speelde in Jong ADO. Dat betekende sowieso dat er, in een kleine competitie met slechts negen clubs, weinig wedstrijden op het programma stonden. Wel werkten we veel oefenduels af, maar dat was toch net iets anders. Toch heb ik er, ook omdat we per week zes keer trainden, natuurlijk wel het een en ander van opgestoken. Conditioneel en fysiek ben ik een stuk sterker geworden. Deze zomer heb ik ook gewoon doorgetraind.”

,,Ben reëel genoeg om te beseffen dat die stap er niet inzat”

,,Ik hoopte eerst nog elders bij een betaald voetbal organisatie aan de slag te kunnen. Mijn zaakwaarnemer heeft contact gehad met een aantal clubs, maar dat is helaas op niets uitgelopen. Bij de aanbiedingen die ik kreeg, had ik geen goed gevoel. Uiteindelijk heb ik op een laat moment besloten om alsnog terug te keren naar de amateurs. Dat het zo gelopen is, blijft jammer en zonde, maar ik ben reëel genoeg om te beseffen dat die stap er niet inzat”, vertelt Smith die afgelopen seizoen alleen in het duel tegen Excelsior tot de selectie van de hoofdmacht behoorde, maar desondanks niet in actie kwam.

Meer interesse
Naast Noordwijk toonden ook Scheveningen en Quick Boys interesse in de pas 22-jarige verdediger. Uiteindelijk viel de keuze op eerstgenoemde club. ,,Bij Noordwijk heb ik twee goede seizoenen meegemaakt. Ik ken de club en de meeste spelers. Omdat zij ook interesse toonden ben ik als eerste met hun gaan praten.”

,,Ik hoop mijn plaats in het centrum van de verdediging weer terug te verdienen bij Noordwijk.”

,,Eigenlijk waren we er al snel uit. Zij wilden mji graag hebben en ik zag het ook wel zitten. Ook omdat Noordwijk volgend seizoen in de Derde Divisie speelt. Dat laatste heb ik zeker in mijn overweging om bij de club terug te keren meegenomen. Spelen in de Hoofdklasse ambieerde ik niet echt”, licht Smith de keuze voor de promovendus verder toe.

Alle vertrouwen
Na het jaar bij ADO heeft Smith zin in de hernieuwde kennismaking bij vv Noordwijk. ,,Ik ken nog een groot deel van de groep. Nu de training deze week hervat is en ik er de afgelopen periode alles aan gedaan heb om zo fit mogelijk aan het nieuwe seizoen te beginnen, hoop ik mijn plaats in het centrum van de verdediging weer terug te verdienen bij Noordwijk.”

,,De Derde Divisie is voor spelers en club een nieuwe uitdaging, dus ook voor mij. Het zal zwaar genoeg worden met 34 competitiewedstrijden voor de boeg. Ik heb er echter alle vertrouwen in, dat het goed komt.”

Archieffoto: Ron van der Linden

Lees ook: ‘FC Lisse sluit eerste trainingsblok af met nederlaag’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Wie maakt de meeste goals?

Programma & Uitslagen

Za. 16 feb.
Noordwijk14.30ODIN'59
FC Lisse14.30SJC
RKAV Volendam14.30Ter Leede
Achilles Veen14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30DoCoS
Van Nispen (zat.)14.30Blauw-Zwart
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Pancratius14.30Kagia
Kozakken Boys15.00Rijnsburgse Boys
Quick Boys15.00SteDoCo
VVSB15.30Katwijk
Zo. 17 feb.
Zeeburgia14.00Hillegom
Foreholte14.00GDA
Teylingen14.00KDO
WVC14.00Van Nispen (zon.)
Voorschoten '9714.00Warmunda