Voorafgaand aan de wedstrijd bij Haaglandia voorspelde Wilfred van Leeuwen een lastige middag. De VVSB-coach bleek over visionaire gaven te beschikken, want de eerste helft kwam zijn ploeg er niet aan te pas. VVSB herstelde zich in de tweede helft en na een krankzinnige slotfase werd het uiteindelijk 2-2.

In de eerste helft kon VVSB als enige wapenfeit een vrije trap van Koen Bosma op de deklat overleggen. Haaglandia dicteerde de wedstrijd volledig. ,,We hadden toen al het verschil moeten maken”, zei de Haagse coach Edwin Grünholz. Vele passanten zien Haaglandia als degradant. Of het zover komt, moet nog maar blijken. Twee overwinningen op rij hebben het vertrouwen weer terug gebracht bij Haaglandia. De derde overwinning op rij leek tegen VVSB in de maak, maar dat liep toch even anders.

Haaglandia heeft zich een reputatie verworven als het gaat om verrassende versterkingen. Sinds enge tijd speelt er een Nigeriaan in de ploeg van Grünholz. Zijn spel was even indrukwekkend als zijn naam: Ugwunna Chidozie Henry, koosnaam Chido. De spits werd tegen VVSB bekeken door FC Utrecht. Eerder waren Heerenveen en Vitesse al poolshoogte komen nemen.

Sensatie

Chido is een speler die alle aspecten van het voetbalspelletje beheerst. Hij bezorgde de VVSB-defensie in de eerste helft handenvol werk. Het enige dat er aan ontbrak was een doelpunt. In de beginfase van de wedstrijd had hij pech met een kopbal die zijn schouder schampte. Een afstandsschot ging over en vlak voor de rust schoot Chido alleen voor doelman Ronald van der Meer net naast. Als spits moet je ook egoïstisch zijn, maar dat zit niet in de aard van deze elegante spits. Het was wachten op de goal die maar niet kwam van een aandringend Haaglandia.

Er viel kort na de rust toch een goal. Niet Haaglandia nam echter de leiding, maar VVSB. De ploeg van Van Leeuwen kwam als herboren de kleedkamer uit en speelde een goede tweede helft. De snelle goal van Jelmer Vijlbrief deed wonderen. VVSB had toen een sterke fase, met Bosma die nadrukkelijk aanwezig was en veel gevaar creëerde.

Spektakel

Maar ook Haaglandia deed van zich spreken. Zo schoot Amrani net over en Sensoy net naast.  De grootste kans op 0-2 was voor Giovialli Serbony, een kwartier voor tijd, maar hij schoot jammerlijk naast. Haaglandia leefde nog en dat zou zich uitbetalen rond de 83e minuut. Chido bereikte bij toeval Erkan Sensoy en dat betekende de gelijkmaker. Het slot van de wedstrijd was imponerend. In blessuretijd scoorde Sensoy zijn tiende seizoenstreffer 2-1. Lang kon Haaglandia niet van de treffer genieten. Nog geen 25 seconden later scoorde Michael van Laere de gelijkmaker.

VVSB-middenvelder Bas Ruigrok kon leven met het gelijke spel. ,,Na zo’n slechte eerste helft van ons moet je tevreden zijn met een punt. Natuurlijk stonden wij in de laatste fase van de wedstrijd nog met 0-1 voor en moet je dan de punten gewoon binnenhalen. Dat we na de 2-1 nog terugkwamen, is geweldig. Ik kan wel leven met dit gelijkspel, want voor hetzelfde geld hadden we met lege handen gestaan.”