Hoewel het opmerkelijk rustig bleef bij FC Lisse de afgelopen weken, kwam ook de gevarenzone voor de equipe van Misha Salden na een aantal slechte resultaten akelig dichtbij. De geelblauwen bewezen zichzelf daarom een uitstekende dienst door thuis met 2-0 te winnen van Excelsior Maassluis. Koen Fokkema nam beide treffers voor zijn rekening.

,,We hadden veel grip op het duel. Hebben weinig weggeven, op een schot op de paal na”, zegt Hanne Hagary.

Steunpilaar De Vries

Of het toeval is of niet, feit is dat met de terugkeer van Mark de Vries Lisse eindelijk weer eens drie punten pakte. De sluitpost, die lang uit de roulatie was, keepte een solide wedstrijd en was alleen al met zijn aanwezigheid een meerwaarde voor Lisse. ,,Mark is een van de pilaren waarop dit elftal steunt. Hij straalt rust en zelfvertrouwen uit”, zegt Hagary, die na dit seizoen naar IJsselmeervogels vertrekt.

Veel kreeg De Vries niet te doen, want Lisse had vrijwel continu de overhand. Beide treffers voor de rust kenden een indentieke voorbereider en afmaker. Bij het openingsdoelpunt legde Jongebloet (rechts op de foto) vanuit een ingooi de bal panklaar voor Fokkema (links). Aan de tweede goal ging een goede voorzet van Dennis Greuter vooraf. Het leer kwam terecht bij weer Jongebloet, die Fokkema bediende: 2-0.

Gevochten

Hagary: ,,We hebben ervoor gevochten. Dan zie je ook dat onze voetballende kwaliteiten vanzelf de doorslag geven. Het ligt zo dicht bij elkaar dat het elke week opnieuw begint met strijd leveren en van daaruit proberen te voetballen.”

,,We zullen het wedstrijd voor wedstrijd bekijken”, vervolgt Hagary. ,,Nog drie keer winnen en we zijn, denk ik, veilig. Maar met een serie kunnen we ook nog zomaar een paar plekken stijgen. Op deze positie doen we onszelf tekort.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hubert Habers

POPULAIRE BERICHTEN