Voor de positie van aanvallende middenvelder waren heel wat gerenommeerde namen in de race. FC Lisse- speler Hanne Hagary werd uiteindelijk met een ruime meerderheid door de bezoekers van VIDB uitgeroepen tot beste spelmaker. De 26-jarige Amsterdammer  hield gevestigde namen als Martin van Eeuwijk en Stefan Mertens ver achter zich.

,,Het is altijd leuk om gewaardeerd te worden”, zegt Hagary. ,,Op mijn eigen Facebook-pagina zag ik het steeds voorbijkomen.” De middenvelder heeft naar eigen zeggen niets gedaan om de stemming te beïnvloeden. ,,Ik weet wel dat veel mensen de poll gelinkt hebben naar hun eigen Facebook-pagina. Daardoor wisten veel mensen ervan en die hebben blijkbaar op mij gestemd.”, verklaart hij.

Geen klassieke spelmaker

Hagary is niet de klassieke spelverdeler die pendelt tussen de aanval en verdediging. Hij is van origine een aanvaller, die dit seizoen pas is omgeturnd tot middenvelder. ,,Ik ben meer aanvallend ingesteld. Dat klopt. Verdedigend draag ik wel m’n steentje bij, maar het is niet m’n sterkste punt. Toch vind ik het een lekkere positie om op te spelen. Het past wel bij me.”

Met zijn ploeg boekte de Amsterdammer de laatste weken drie overwinningen, die Lisse zo goed zeker vrijwaren van verdere degradatiezorgen. ,, Maar, en dat is al heel vaak gezegd, het is een hele rare competitie. Het verschil met de koploper is maar acht punten. Aan de andere kant: twee keer verliezen en je komt weer in de gevarenzone. Alles is nog mogelijk. We kunnen niet verslappen en zullen zeven wedstrijden nog vol aan de bak moeten.”

Mark-effect

Waar Lisse voor de winterstop goed draaide, kwam vervolgens de klad erin. Met de terugkeer van keeper Mark de Vries is de weg naar boven weer ingeslagen. ,,Ik las hier en daar al dat er sprake is van een soort Mark-effect’, zegt Hagary lachend. ,,Mark is zeker heel belangrijk en zijn terugkeer speelt ook zeker een rol, maar de belangrijkste reden waarom we weer zijn gaan winnen, is het gegeven dat we er weer echt staan als team zijnde en volop strijd leveren.”

Na de zomer zal Hagary Ter Specke verruilen voor  de rode kant van de Westmaat. Hij tekende bij IJsselmeervogels voor een seizoen. ,,Het is weer een stap omhoog. Een prachtige club om voor te spelen. Maar eerst ga ik nog met Lisse proberen zoveel mogelijk punten te halen.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hubert Habers/FC Lisse

POPULAIRE BERICHTEN