De keuze voor zijn transfer naar IJsselmeervogels bezorgde hem een dubbel gevoel. Enerzijds valt  het Hanne Hagary zwaar om het warme nest van FC Lisse te gaan verlaten. Anderzijds realiseert de aanvaller zich dat hij IJsselmeervogels niet kon laten lopen. Op de trein stappen noemde Ronald Koeman dat ooit eens. ,,Dit is zowel sportief als financieel een stap vooruit.”

Op Ter Specke maakte Hagary vrienden voor het leven. ,,Ik had het goed bij FC Lisse”, vertelt hij. ,,Die jongens zijn een soort familie voor me. We kunnen enorm goed met elkaar opschieten, zijn niet voor niets al drie of vier jaar bij elkaar.”

Maar IJsselmeervogels afwimpelen, dat is een ander verhaal ,,Na het eerste gesprek heb ik al vrij snel de conclusie getrokken dat ik volgend seizoen bij IJsselmeervogels wil spelen. Zij waren heel enthousiast en zien het echt in mij zitten. Achteraf hoorde ik ook dat ze mij al een tijdje volgen.”

Prijzen

Dat aan de rode kant van de Westmaat zwager Kevin Huijsman speelt, was voor Hagary een extra motivatie om voor IJsselmeervogels te kiezen. Daarnaast spreekt het de aanvaller aan dat de Rooien doorgaans bovenin meedraaien. ,,Als je uit het betaalde voetbal komt, wil je toch om de prijzen spelen. Bij IJsselmeervogels wordt met niets minder dan de titel genoegen genomen. Het is een grotere club dan Lisse, professioneler ook en er is meer druk. De supporters staan achter de ploeg, maar zijn ook kritisch.”

Hagary gold bij Feyenoord lange tijd als een grote belofte. De aanvaller doorliep de vertegenwoordigende elftallen onder 15, 16 en 17 en kreeg een tweejarig contract. Toch wist hij in de Kuip niet te slagen. Ook bij Excelsior en Almere City lukte dat niet. De overstap naar FC Lisse in de zomer van 2010 voelde als een bevrijding. ,,Ik zag het niet als een stap terug, wilde vooral het plezier weer terugvinden. Bij Almere City had ik het totaal niet naar mijn zin. In het begin had ik het even moeilijk, maar bij Lisse werd ik goed opgevangen en voelde ik me al snel thuis.”

Verbindingsspeler

Hagary bekleedde bij FC Lisse jarenlang de spitspositie, maar staat inmiddels als aanvallende middenvelder opgesteld. Wat is nu eigenlijk zijn favoriete positie? ,,In de jeugd heb ik vaak spits gespeeld. Nu sta ik op 10 en dat komt goed van pas. Ik ben een loper en houd wel van balletjes steken. Ik ben nu een verbindingsspeler richting de spitsen. Door IJsselmeervogels ben ik in ieder geval voor het middenveld gehaald. Ze hebben een sterke aanval en zitten ruim in de spitsen.”

Dat Lisse dit seizoen IJsselmeervogels al tweemaal op een gelijkspel hield, doet volgens Hagary niets af aan de sportieve promotie. ,,In die wedstrijden hebben wij ze gewoon heel goed bespeeld. En Lisse heeft ook gewoon een heel goede ploeg. Wij willen net als de voorgaande jaren weer net boven de middenmoot eindigen, op positie vijf of zes.”

Foto: Hubert Habers

POPULAIRE BERICHTEN