Rijnsburgse Boys en Quick Boys hebben dinsdagavond prima competitiezeges geboekt. De Uien wonnen op de Westmaat met 0-3 bij IJssselmeervogels, ondanks dat er ruim een helft met tien man werd gespeeld. Quick Boys rekende voor eigen publiek eveneens soepel en met dezelfde cijfers af met Jong Sparta: 3-0.

Hoofdrolspeler van de eerste helft bij IJsselmeervogels – Rijnsburgse Boys was Bram Ros. De captain maakte – nadat de Dani van der Moot de score had geopend – de 0-2, maar werd in de 37e minuut van het veld gestuurd na een overtreding op Sterling. Opvallend genoeg breidden de bezoekers in ondertal de score voor rust nog uit ook. In de blessuretijd werd het 0-3 via Furhgill Zeldenrust na een snelle counter.

Na rust werd er niet meer gescoord, waardoor Rijnsburgse Boys probleemloos de tweede driepunter op rij veiligstelde. Ook IJsselmeervogels eindigde nog met tien man overigens.

Ook op Nieuw Zuid een zorgeloze avond
Quick Boys legde de basis voor de thuiszege in de eerste helft, met dank aan Jim Beers. De aanvallende middenvelder tekende zelf voor de 1-0 en leverde de assist op de 2-0 van Danny van den Meiracker. Laatstgenoemde spits was na rust ook nog goed voor de 3-0 en stelde daarmee de derde overwinning van het seizoen definitief veilig.

IJsselmeervogels – Rijnsburgse Boys 0-3 (0-3)
Goals: Van der Moot, Ros, Zeldenrust
Rode kaart: 37. Ros (Rijnsburgse Boys)

Quick Boys – Jong Sparta 3-0 (2-0)
Goals: Beers, Van den Meiracker (2)