Hendrik van Beelen heeft zijn contract bij FC Rijnvogels met één jaar verlengd. De middenvelder annex aanvaller is bezig aan zijn eerste seizoen bij de koploper van 1B, die volgende week bij Haaglandia kampioen kan worden.

De 34-jarige Van Beelen kwam afgelopen zomer over van Quick Boys, waar hij verspreid over drie termijnen in totaal negen seizoenen speelde. Verder kwam de Katwijker onder meer uit voor FC Utrecht, Willem II en Haarlem. Van Beelen maakte als jeugdspeler samen met Dirk Kuyt de overstap naar FC Utrecht, maar wist in tegenstelling tot zijn beroemde dorpsgenoot niet te slagen in het profvoetbal. Wel was hij jarenlang een gezichtsbepalende speler voor Quick Boys.

De technische commissie van FC Rijnvogels laat via de clubsite weten content te zijn met het verlengen van de ervaren Van Beelen. ,,Gelet op zijn kwaliteiten, ervaring en vooral zijn rol binnen de A-selectie is het goed dat Hendrik ook volgend jaar nog actief is op De Kooltuin.” Van Beelen is niet altijd verzekerd van een basisplek, maar stelt zich desondanks positief op.

Tekst: Bryan Pijpers

Foto: Piet van Kampen/website Rijnvogels

POPULAIRE BERICHTEN