FC Rijnvogels is in de zestiende speelronde zijn ongeslagen status kwijtgeraakt. De soevereine koploper gaf niet thuis tegen Nootdorp en slikte zijn eerste nederlaag van het seizoen: 0-1.

Zodoende liep Rijnvogels na het gelijkspel bij WVHEDW voor de tweede week op rij tegen puntenverlies aan. Gelukkig bleef de schade beperkt. Swift kwam niet verder dan 0-0 tegen BVCB, waardoor de voorsprong nog altijd tien punten bedraagt.

Aanvoerder Sander van der Horst was kort in zijn commentaar na afloop. ,,Het was gewoon niet goed van onze kant. Zo simpel is het.” Coach Hein van Heek vult aan: ,,Niemand haalde z’n niveau. Ballen sprongen van de voet, dat soort dingen. Op de inzet viel niets aan te merken, maar de vorm was er gewoon niet.”

Kater

In de eerste helft konden de Kooltuinbewoners al geen vuist maken, maar bleef de schade beperkt. Na de thee kregen ze alsnog het deksel op de neus. Nootdorp-spits Rashidi Gilkes bezorgde de koploper met z’n treffer een kater van jewelste.  ,,We speelden veel te vlug de lange bal. Waar we voorheen geduldig de bal rondspeelden, konden we dat nu niet opbrengen”, zegt Van der Horst

Van der Horst: ,,Nootdorp is een stugge ploeg die voor ons altijd lastig te bespelen is. Ze spelen 4-4-2 en zitten er continu tussen. Daar hadden wij veel moeite mee.” Van Heek: ,,Nootdorp speelde ook defensiever dan normaal.”

Geen doemscenario

Van der Horst vindt niet dat al teveel problemen gemaakt moeten worden over het verlies. ,,Waar praat je over? We hebben nu twee keer achter elkaar punten verspeeld. Maar we hebben ook twaalf keer gewonnen. Als we volgende week drie punten pakken, is alles weer goed.”

Volgens Van Heek moeten de spelers niet bezig zijn met de tegenstander, maar zorgen dat ze zelf winnen. ,,Het is verleidelijk om te denken: we hebben zelf verloren, maar de tegenstander speelt ook gelijk. Zo denkt ongeveer de hele club op het moment. Het moet niet in de ‘koppies’ gaan zitten.”

Zorgen maakt Van Heek zich niet. ,,Als ik zie hoe ze op de training bezig zijn, dan stemt mij dat zeer tevreden. Alleen nu kwam het er in de wedstrijd even niet uit. Volgende week bij BVCB krijgen we een nieuwe kans.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Piet van Kampen

POPULAIRE BERICHTEN