Het is vooralsnog niet de voorbereiding van FC Lisse. De ploeg van trainer Misha Salden leed drie nederlagen en scoorde nog geen enkel doelpunt. Zaterdag werd nipt van AFC verloren, door een treffer van Joshua Patrick kort na de rust: 0-1.

Lisse kreeg al voor de wedstrijd met tegenspoed te maken. In de warming up liet Kevin Weijers verstek gaan. Luttele minuten later in de eerste helft haakte ook Tom Zoontjes af. Bij AFC ontbrak topscorer Tim Wulffraat met een keelontsteking.

De eerste helft had FC Lisse grotendeels het initiatief en counterde AFC. Maar de kansen aan Lisse-kant waren schaars. Het tempo lag te laag bij de formatie van Salden. Wie wel voor gevaar zorgde was Niels Buijs. De rechtsback stoomde regelmatig op naar voren. Van dat wapen werd te weinig gebruik gemaakt, ook omdat Mo Messaoud (zie foto) zijn dag niet had.

De 0-1 van Joshua Patrick viel vroeg in het tweede bedrijf. De manschappen van Willem Leushuis waren meer dan gelijkwaardig de tweede helft. Dat leverde na de goal van Patrick de nodige ruimte op, met goede mogelijkheden.

Lisse kreeg twee riante mogelijkheden om gelijk te maken, maar ook AFC liet zich niet onbetuigd. Beide ploegen verzuimden te scoren. De eindfase was rommelig. De vele wisselingen van spelers waren daar de oorzaak van. De wedstrijd kwam haast niet meer op gang.