Het is FC Lisse weer niet gelukt om de eerste overwinning op Ter Specke te realiseren. Ook na de achtste thuiswedstrijd van het seizoen staat de teller nog op nul. Lisse verloor in een zinderende wedstrijd onverdiend met 1-3 van GVVV.

Lisse mocht zich inderdaad beklagen over een behoorlijke dwaling van scheidsrechter Prooi. De arbiter eiste al in de tweede minuut een absolute (negatieve) hoofdrol op. GVVV-keeper Johan Jansen haalde met gestrekt been Koen Fokkema onderuit, net buiten het zestienmetergebied. Prooi was met slechts geel coulant voor Jansen, waar hij direct rood had moeten geven. Twee minuten later lag de bal achter goalie Mark de Vries. Olivier Pilon bereikte Roy Talsma, die De Vries verschalkte: 0-1.

DSC_0090                        Het bewuste moment: GVVV-doelman Johan Jansen haalt Koen Fokkema neer

Na afloop van de wedstrijd was De Ruiter zichtbaar teleurgesteld. ,,Als een keeper met gestrekt been inkomt bij een honderd procent kans moet je als scheidsrechter niet naar de klok kijken. Hij durfde zo vroeg gewoon geen rode kaart te geven. Duidelijker kon het niet. Na de vrije trap en de corner die we daarop kregen, liepen we in de tegenstoot tegen de 0-1 aan. Extra balen.”

Lisse zat niet bij de pakken neer en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Kansen van Fokkema en Cerilio Cijntje liepen op niets uit. Ondertussen had Niels Buijs zijn handen vol aan GVVV- aanvaller Pilon, die moeizaam te stoppen was door zijn enorme acceleratie. In plaats dat het 1-1 werd, stond het na twintig minuten spelen 0-2.

Uitblinker Jansen
,,Honderd procent buitenspel, ik zat er recht voor”, foeterde De Ruiter. ,,Heel frustrerend omdat de 1-1 een kwestie van tijd was.” Dat had er inderdaad schijn van maar de beelden (zie onder) wijzen uit dat de grensrechter het dit keer bij het rechte eind had. FC Lisse had de pech dat de (aansluitings)treffer maar niet wilde vallen. Dat kwam ook door de uitblinker Jansen, die dus eigenlijk niet meer op het veld had mogen staan. Vrijwel alle ballen ranselde hij uit zijn doel en dat was een belangrijke factor in deze wedstrijd.

De tweede helft was het alleen nog maar Lisse dat de klok sloeg. GVVV kwam er sporadisch uit en kon alleen nog maar gevaarlijk worden in de counter. Maar wat de equipe van De Ruiter ook probeerde, het lukte aanvankelijk niet om de aansluiting te vinden, ondanks de vele corners die Lisse weer afdwong.

DSC_0274                                                      Thierry Monteny aan de bal voor FC Lisse

De Ruiter:,,Petje af hoe we het na rust weer oppakten. Het is jammer dat de 1-2 van Koen rijkelijk laat viel. Wij hadden rond de 60e minuut er zeker twee in moeten prikken. In de eindfase waren we wat slordig, maar we geloofden er nog zeker in. Door de wissels ging we het nog meer op de boeg strijd gooien. Ik ging achterin 1 op 1 spelen. Dan moet je niet allemaal bij elkaar gaan staan, maar het veld groot houden om te kunnen blijven voetballen. Al met al is het resultaat heel zonde, want we hadden meer verdiend. De jongens hebben vandaag alles uit de kast gehaald, maar zijn er niet voor beloond.”

Dat kwam met name door de al genoemde Jansen. Het was een boeiend schouwspel, vooral van Lisse-kant. GVVV werd volledig weggezet en beperkte zich tot het wegroeien van de bal. Dat de ploeg van De Ruiter in de slotfase nog de 1-3 van Heesakkers tegen kreeg, was niet meer zo belangrijk. Die was enkel voor de statistieken.

FC Lisse – GVVV 1-3 (0-2). 4. Talsma 0-1. 29. Pilon 0-2. 71. Fokkema 1-2, 90+3. Heesakkers 1-3

FC Lisse: De Vries, Buijs, Zoontjes, Van Boxel, De Goede, (85. Van Zanten) Rauws, (70. Hoogenboom), Rifai, Valk, Monteny, Fokkema, Cijntje, (50. Vermeulen)

Foto’s: Hubert Habers