"banner

In de 97ste (!) minuut viel de beslissing in het duel tussen sv Hillegom en Legmeervogels (1-2). Rodney Smorenberg schoot op dat moment De Zanderij in mineur. De verslagenheid en teleurstelling was dan ook groot bij alles en iedereen met een blauw-wit hart. De ploeg van Stefan Teeken deed vrij weinig verkeerd, maar moest toch genoegen nemen met nul punten. ,,Eigenlijk kan ik die jongens ook niks kwalijk nemen”, waren dan ook de woorden van Teeken na afloop van de wedstrijd.

De Hillegommers kwamen met een 1-0 voorsprong de kleedkamer uit om voortvarend van start te gaan in de tweede helft. Dat plan leek in de prullenbak te kunnen, nadat middenvelder Niels de Jong binnen vijf minuten twee gele kaarten kreeg. De bezoekers leken op dat moment vrij spel te krijgen vanwege de man-meer-situatie, maar het was de thuisploeg die de controle over de wedstrijd bleef houden.

Compacte plan werkt
De ploeg van Teeken ging ook in deze wedstrijd van start met hetzelfde plan als de laatste weken. Het elftal probeerde kort bij elkaar te blijven en gaf iets minder en later druk naar voren. Dit zorgde ervoor dat de blauw-witten weinig kansen weggaven en dat de organisatie van de ploeg vaak goed stond. Dit was ook het geval toen de Hillegommers met tien man kwamen te staan, maar de wedstrijd duurde net te lang.

,,De laatste weken zit het ook niet echt mee, kunnen we wel stellen.”

,,Ik ben erg tevreden met de manier waarop wij hebben gespeeld”, was de oefenmeester van de thuisploeg complimenteus. ,,We gaven weinig kansen weg en ik vond dat we als team bij elkaar bleven. De laatste weken zit het ook niet echt mee, kunnen we wel stellen. Ik ben ervan overtuigd dat het kwartje snel weer onze kant kan opvallen.”

De eerste kans van de wedstrijd was voor Niels van Veen. De spits knikte een voorzet van dichtbij in de handen van de doelman. Kort daarna waren de bezoekers erg gevaarlijk. Vanaf de rechterkant werd de bal laag voor het doel gewerkt en kreeg Yasin Poyraz van dichtbij een niet te missen kans. Poyraz haalde onzorgvuldig uit en trapte de bal bijna van het sportpark. Overigens kreeg Legmeervogels in de eerste helft nog zo’n kans en ook toen ging de bal huizenhoog over.

Scrimmage zorgt voor openingsgoal
De grootste kans voor de rust was voor Joris van Dongen. De Hillegommers konden in de omschakeling er snel uitkomen en Van Veen had vrije doortocht aan de linkerkant. De aanvaller behield het overzicht en vond Van Dongen, die de bal tegen een directe tegenstander aanschoot. Kort voor de thee was het toch raak voor Hillegom. De ploeg van Florian Wolf, die komend seizoen trainer is van SJC, kon een hoekschop niet goed verwerken, waardoor een scrimmage ontstond. Van Veen kon uiteindelijk van dichtbij binnen knikken: 1-0.

,,Dat was gewoon een rode kaart.”

,,Daarna kregen we met Jeroen Dedel in de tweede helft nog een goede kans. Dat was vandaag ook ons probleem. Als wij die tweede treffer hadden gemaakt, dan waren we nooit meer in de problemen gekomen”, had Teeken gezien. Dedel kon in het strafschopgebied komen met de bal en haalde uit. De poging was niet zuiver genoeg waardoor de doelman de bal kon tegenhouden. Kort daarna kwam Hillegom met tien man te staan, omdat De Jong zijn tweede gele kaart pakte.

Hillegom wel rood, Legmeervogels niet
Teeken en zijn mannen besloten om vanuit de omschakeling te voetballen en dat pakte goed uit. De pijlsnelle Aiden Ryan werd gelanceerd en ging op het doel af. De aanvaller moest uitwijken en werd onbesuisd getorpedeerd door Legmeervogels-doelman Clé Vos de Mooij. Tot grote verbazing van de Hillegom-spelers kwam de doelman er vanaf met een gele kaart.

,,Ik weet eigenlijk geen eens of er woord bestaat wat dit kan omschrijven.”

,,Ik ging op de goal af en kreeg een harde schop”, herinnerde Ryan zich na de wedstrijd. ,,Ik vond niet dat er een honderd procent scoringskans werd ontnomen, maar die keeper kwam er onbesuisd in. Dat was gewoon een rode kaart.” Hillegom counterde een aantal keer gevaarlijk, maar kon de voorsprong niet uitbreiden. Sterker nog: de ploeg kreeg kort voor tijd een strafschop tegen.

Omar Mensah werkte zijn tegenstander naar het kunstgras en arbiter Nourdin Mourabit wees naar de stip. Othman Lechkar schoot raak: 1-1. Diep in de blessuretijd werd het zelfs nog erger. Smorenberg werd aan de linkerkant gevonden en kon van dichtbij uithalen. Een mokerslag voor de thuisploeg.

,,Ik weet niet waar de scheidsrechter die lange blessuretijd vandaan haalde”, vroeg Teeken zich hardop af. ,,Iemand op de bank klokte dat we acht minuten en 33 seconden door waren gegaan. Dan is het onwijs zuur dat die 1-2 nog zo laat valt. Ik weet eigenlijk geen eens of er een woord bestaat wat dit kan omschrijven. Laten we het op zuur houden.”

Hillegom – Legmeervogels 1-2 (1-0): 45. Van Veen 1-0, 83. Lechkar (pen.) 1-1, 90+7. Smorenberg

Hillegom: Partosoebroto, Van den Berg (46. Van der Paard), Tebbens, De Groot, Mensah, De Jong, Van Dongen, Pijpers, Ryan (78. Arendse), Van Veen, Dedel.

Foto’s: Dirk van der Reep