,,Misschien is het wel eens goed om een keer te verliezen”, riep Noordwijk-trainer Kees Zethof vorige week na de eerste nederlaag van het seizoen tegen SteDoCo (0-1). Dat het ‘wel eens goed was’, bleek afgelopen zaterdagmiddag in een heuse ‘thriller’ in Ermelo. De Noordwijkers wonnen met 1-2 bij directe concurrent DVS’33 en daarom komt de finish, die recht geeft op een plekje in de Tweede Divisie, beetje bij beetje in het zicht.

Al zal Zethof die stelling zelf als allerlaatste op deze aardbol erkennen. De oefenmeester staat bekend om zijn lijfspreuk dat er vanaf de datum 1 april pas gekeken mag worden naar een eventuele eindklassering op de ranglijst. Toch kon de Noordwijker na afloop niet ontkennen dat het voortvarend gaat met de voetbalvereniging Noordwijk. ,,Na vandaag weten we in ieder geval dat DVS vier wedstrijden meer moet winnen dan wij. Dat is de enige conclusie die ik kan trekken”, waren de wijze woorden van de hoofdtrainer.

Trotse Zethof
Het was een ware thriller in Ermelo. Een wedstrijd die werkelijk alles had. Twee rode kaarten, een paar mooie doelpunten en twee ploegen die aan elkaar gewaagd waren. De Noordwijkers bleken na negentig minuten voetballen de ploeg die het meeste recht had op drie punten. Die werden overigens binnengehaald op een manier waar Zethof alleen maar trots op kon zijn.

,,In de rust heeft de trainer een paar aanpassingen gedaan en toen begon het veel beter te lopen.”

De koploper van de Derde Divisie oogde als een écht team. Linies kort op elkaar, spelers die voor elkaar door het vuur gingen en een werklust waar een paard de hik van zou krijgen. ,,Het woord ‘team’ zegt het al, natuurlijk. Je moet het met z’n allen doen en ik vond dat die jongens dat uitstekend deden”, gooide de oefenmeester er enigszins clichématig uit.

De bezoekers speelden zoals altijd met veel druk naar voren en met dreiging vanaf de flanken. Dat was in de openingsfase direct  zichtbaar bij een voorzet van Denzel James. Emiel Wendt knikte de bal door en Sabir Achefay had de bal voor het inschieten, maar zijn inzet ging hoog over. Aan de andere kant was Soufyan Moro een paar keer dichtbij, maar Noordwijk-goalie Roy Rondeltap keepte alert. De thuisploeg had bij vlagen moeite om er doorheen te komen en dat mocht zeker toegeschreven worden aan de solide achterhoede van de Noordwijkers.

Achefay breekt de ban
,,De eerste twintig minuten begonnen we echt goed, maar daarna waren we het even kwijt”, zag aanvoerder Wendt. Ook doelpuntenmaker Nick van Staveren concludeerde dat Noordwijk het in de eerste helft even lastig had. ,,Ik vond ons een bepaalde periode niet goed spelen. Zij werden een aantal keer gevaarlijk en kwamen er steeds beter in. In de rust heeft de trainer een paar aanpassingen gedaan en toen begon het bij ons veel beter te lopen.”

De promovendus schoot na de thee direct uit de startblokken. Na ongeveer tien minuten in de tweede helft kon James in de omschakeling gevaarlijk worden. Hij passeerde zijn tegenstanders en vond aan de andere kant zijn kompaan Achefay. Die trok naar binnen en schoot via een verdediger van DVS raak: 0-1. Een gelukkige treffer voor de Noordwijkers, die op dat moment niet onverdiend was.

,,We beseffen dat we echt met iets heel moois bezig zijn.”

Kort daarna was het weer raak voor de ploeg van Zethof. Deze keer werd Achefay de diepte ingestuurd en kon hij op zijn directe tegenstander af. Hij behield het overzicht en zag de inlopende Van Staveren. Die rondde de bal beheerst af in de bovenhoek van het doel. Het was de 0-2 en Noordwijk zat op rozen.

Over de streep trekken
,,Als je ziet hoe we voor elkaar door het vuur gaan, dan is dat echt mooi om te zien”, ging Wendt verder. ,,We beseffen dat we echt met iets heel moois bezig zijn, alleen moeten we ons nog niet rijk rekenen. We kwamen daarna nog met tien man te staan en toen zag je echt wat voor elftal dit was. Iedereen werkte voor elkaar en we wilden die drie punten over de streep trekken.”

Rob Overvliet moest er een kwartier voor tijd af, nadat hij een overtreding had begaan op de ingevallen Berry Powel. Het was de tweede gele kaart voor de Noordwijk-verdediger, die eerder dit seizoen ook al twee keer een rode kaart pakte. De thuisploeg ging alles of niets spelen en kreeg een aansluitingstreffer. Rondeltap blokte een inzet op de lijn, maar Benjamin Roemeon schoot raak: 1-2.

Moro, die overigens kort voor tijd ook werd weggestuurd met een rode kaart (twee keer geel, red.), kon een paar minuten later voor de gelijkmaker zorgen, maar vond de voeten van Rondeltap, die een uitstekende wedstrijd keepte. De geel-zwarten probeerden nog van alles, maar het wilde niet baten. Voor Noordwijk kwam alles samen in Ermelo. Hetgeen wat er bovenuit sprong was de teamgeest van het elftal.

DVS’33 – Noordwijk 1-2 (0-0): 54. Achefay 0-1, 62. Van Staveren 0-2, 78. Roemeon 1-2.

Noordwijk: Rondeltap, Rietveld, Overvliet, Van der Neut, Bröcker, Reynaers, E. Wendt, Van Staveren (80. A. Wendt), Achefay, Westdijk (83. Roshanali), James (79. Van Rijn)

Foto: Orange Pictures

Lees ook:Nuttige overwinning SJC op achtervolger Achilles’29


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys20.00TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk12.30Quick Boys
FC Lisse14.30VVSB
Rijsoord14.30FC Rijnvogels
HVC'1014.30Valken '68
Soccer Boys14.30Kagia
VVSB (zat.)14.30Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys15.00Jong Volendam
ONS Sneek15.00Ter Leede
Van Nispen (zat.)15.00DoCoS
SJC (zat.)16.00Warmunda
TEC18.00Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)