Jordy Hilterman heeft voor volgend seizoen een nieuwe club gevonden. De aanvallende middenvelder gaat aan de slag bij Eemdijk, dat fier aan kop gaat in de zaterdagse Vierde Divisie B.

Vanwege de voorsprong van dertien punten op runner-up Genemuiden is de kans zeer groot dat de Eemdijkers volgend seizoen derdedivisionist zijn. In dat geval doet Hilterman qua niveau één stap terug.

De 26-jarige Hilterman kondigde een kleine maand geleden aan Rijnsburgse Boys te gaan verlaten. “De reden dat ik komende zomer vertrek, is eigenlijk heel simpel. Aan het begin van het seizoen speelden we met twee aanvallende middenvelders, maar dat liep niet lekker. We verloren ongelukkig van TEC en AFC en toen vervolgens voor een speelwijze met twee verdedigende middenvelders werd gekozen en we wel wonnen, belandde ik op de bank en had ik alleen nog maar korte invalbeurten. Dat is niet waarvoor ik op voetballen ben gegaan.”

Hilterman speelde in de jeugd voor EDO, HFC Haarlem en FC Volendam. Bij laatstgenoemde club maakte hij een aantal seizoenen uit van de hoofdmacht. Na twee seizoenen bij eerst Katwijk en later Kon. HFC belandde hij afgelopen zomer bij Rijnsburgse Boys.

Foto: Rijnsburgse Boys

Lees ook: Asante kijkt uit naar weken van de waarheid: ‘Daar gaat al een beetje de beslissing vallen denk ik’

POPULAIRE BERICHTEN