Wat kan er binnen zeven dagen veel veranderen bij VVSB. Vorige week werd er een gevoelige nederlaag geleden in Rosmalen. Het elftal gaf niet voldoende thuis. Een wedstrijd later leek er een heel ander VVSB te staan. Vol passie, vol strijd. Deze twee elementen waren doorslaggevend. Tel daarbij een paar excellerende spelers op en je loopt met drie punten van het veld. VVSB versloeg Koninklijke HFC met 2-1 na een enerverende middag.

Het werd de middag van Frans van Niel, van Tomas Tavilla en hoe je het ook wendt of keert, ook die van trainer Wilfred van Leeuwen. De oefenmeester van VVSB koos voor een opmerkelijke basiself. Het gemis van spits Giovialli Serbony werd opgevangen door Tavilla. Daarmee speelde VVSB zonder een echte spits tegen HFC. Een winnende trainer heeft altijd gelijk en daarmee bleek het dus een gouden zet van Van Leeuwen.

De crux
Tavilla speelde een prima wedstrijd tegen Carlos Opoku, de twee meter lange verdediger van HFC. Daarin zat hem ook de crux. De rappe buitenspeler mocht als spits zwerven over het veld. Al kappend en draaiend was hij Opoku vaak de baas. Dankzij het goede spel van Tavilla kon de rest van het elftal bijsluiten. Deze opportunistische en frivole speelstijl zorgde uiteindelijk voor een verdiende overwinning. ,,Complimenten voor de hele ploeg, maar een extra pluim voor Tavilla”, vond Van Leeuwen.

De vervanger voor Serbony kon een lach niet onderdrukken toen hij hoorde van de lofuiting van zijn coach. ,,Dat is fijn om te horen, ja”, glimlacht Tavilla. ,,Opoku had het moeilijk met mijn spel. Ik ben natuurlijk een stuk behendiger. We hebben er donderdag op getraind hoe we dit zouden aanpakken.” Van Leeuwen vervolgt: ,,Kijk naar die verdedigers van HFC. Daar staan twee heipalen achterin. Vandaar deze keuze. Daarnaast is Serbony natuurlijk nog geblesseerd en Stijn van der Slot nog niet honderd procent fit.”

VVSB/HFC
Naast de prima prestatie van Tavilla viel ook het goede middenveld op. Twee weken geleden, in de thuiswedstrijd tegen HSC’21, was die linie nog redelijk onzichtbaar. Nu gingen ze, samen met de in de basis teruggekeerde Kraaijvanger, voorop in de strijd. Met als excellerende speler: Frans van Niel. Hij kwam niet alleen op het wedstrijdformulier met twee goals, maar ook zijn werklust viel in positieve zin op bij de Noordwijkerhoutse supporters. ,,We geven natuurlijk altijd honderd procent. Dat doen we automatisch. Maar deze wedstrijd zag je echt dat we alles voor elkaar over hadden”, blikt Van Niel terug.

De middenvelder roemde, net als zijn trainer, de prima wedstrijd van Tavilla. ,,Hij heeft zijn rol fantastisch ingevuld. We konden door zijn spel als ploeg aansluiten, met z’n allen een blok vormen. Als we dat doen, dan kunnen we ver komen. Dat zag je vandaag.”

Omdat Koninklijke HFC met de punt naar achteren speelde, kwam het vaak een mannetje tekort op het middenveld. VVSB anticipeerde er uitstekend op. Met name door Van Niel zelf. ,,Vorig jaar duurde het even voordat ik mijn eerste goal maakte. Dit geeft wel een goed gevoel die goals. Ik kreeg de bal regelmatig lekker rond de zestien. Die kansen kreeg ik de vorige wedstrijden niet. De wedstrijd van vandaag geeft een lekker gevoel voor de rest van de competitie, we blijven nu vroeg in het seizoen bovenin meedraaien. We moeten bij de eerste zeven eindigen. Want zo’n derde plek als vorig jaar en het goede seizoen daarvoor, dat doe je echt niet zomaar”, besluit de middenvelder.

VVSB – Koninklijke HFC 2-1 (0-0). 48. Van Niel 1-0, 56. Beeren 1-1, 72. Van Niel 2-1

VVSB: Van der Meer, Van der Slot, Zwart, Kraaijvanger, Vijlbrief, Ruigrok, Jozic, Van Niel, Bekooij, Tavilla, Parami (90. Admiraal)

Tekst: Frank Venema

Foto’s: Tino Stulen


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 19 nov.
Oefenwedstrijd
VUC0-1Quick Boys
Do. 21 nov.
Districtsbeker
Van Nispen (zon.) 2-2SEP *wns
Za. 16 nov.
ODIN '5914.30FC Lisse
Barendrecht14.30VVSB
Ter Leede14.30DVS '33
DUNO14.30FC Rijnvogels
Valken '6814.30Te Werve
Van Nispen (zat.)15.00Kagia
Blauw Zwart15.00VVSB (zat.)
Warmunda15.00Meerburg
Rijnsburgse Boys15.30Katwijk
Jong Sparta15.30Noordwijk
Quick Boys15.30AFC
Zo. 24 nov.
SJC14.00Hoogeveen
Foreholte14.00Hillegom
RKDEO14.00Teylingen
Sporting Leiden14.00Van Nispen (zon.)