Toen Stefan Tibboel op weg was naar Ter Specke had hij niet kunnen vermoeden dat het voor hem een heuglijke voetbalmiddag zou worden. De verdediger, doorgaans basisspeler, was vanwege werkverplichtingen verlaat en moest genoegen nemen met een plek op de bank. Tibboel kreeg een kwartiertje speeltijd en kroonde zich een minuut voor tijd tot matchwinner tegen GSC/Esdo (2-1). 

Tibboel heeft voor zijn werk op Schiphol tweemaal verplichtingen op zondag. ,,Meestal haal ik het net”, vertelt hij. ,,Maar er is altijd iemand die de sleutel heeft en moet openen. Vandaag was ik dat. Daardoor kwam ik pas om twee uur op de club aan.”

De verdediger zag vervolgens vanaf de bank hoe FC Lisse de meerdere was van GSC/ESDO. Het krachtsverschil werd enkel uitgedrukt in een doelpunt van David Verweij, vorige week nog de gevierde man door zijn late gelijkmaker tegen Foreholte.

,,We verzuimden de 2-0 en de 3-0 te maken”, vertelt Tibboel. ,,Daardoor lieten we hun in leven. Zij kregen één kans  en die ging er ook meteen in.”

Eerste en laatste goal

Tibboel werd vervolgens in de slotfase ingebracht en meldde zich een minuut voor tijd aan het front. ,,Min of meer per ongeluk schoot ik de bal binnen.” Met die analyse deed hij zijn winnende goal eigenlijk iets tekort. ,,Het was wel zo bedoeld, maar scoren is nieuw voor mij. Het was mijn eerste goal van het seizoen en waarschijnlijk ook mijn laatste. Deze afloop was voor mij natuurlijk heel leuk.”

Inmiddels staat Lisse keurig vijfde en gezien de comfortabele marge van negen punten op nummer twaalf Den Hoorn lijkt lijfsbehoud nagenoeg zeker. Tibboel: ,,Voor het eerste jaar in de Tweede Klasse doen we het niet verkeerd, maar we hadden er meer uit kunnen halen. Het voetbal is wat minder dan vorig seizoen en we scoren ook moeizamer. Daarnaast worden fouten sneller afgestraft.”

Foto: Hubert Habers


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC20.00Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp20.15Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen