De domper van de late gelijkmaker tegen Sparta Nijkerk heeft duidelijk z’n sporen nagelaten bij Quick Boys. Voor de tweede opeenvolgende keer leden de Katwijkers een nederlaag. In en tegen Bennekom ging Quick Boys met 3-0 onderuit. Met het oog op de naderende nacompetitie geen goede zaak voor de formatie van Ted Verdonkschot.

Quick Boys trad de middenmoter tegemoet met een sterk gewijzigde basisopstelling. Bart Freke en Mike Derlagen waren geschorst. Harry Zwarthoed zat niet fit op de bank en Jaap van Duijn is geblesseerd aan zijn knie.  Toch was het gemis van de basisspelers volgens Milan Hoek niet te merken. ,,Het eerste half uur speelden we goed. Waren we veel beter. Daarna gaan we mee in hun spel, maar raakten we nog wel de paal en pakte hun keeper een onmogelijke bal.”

Na de rust veranderde er niet veel aan het spelbeeld. ,,We konden onze speelstijl niet aanpassen en bleven de lange bal spelen. Toch kwamen we niet echt in de problemen.” De treffers vielen dan ook uit de lucht. In het laatste half uur vond de thuisploeg maar liefst drie keer het net. Hoek: ,,Ze speelden twee keer een lange bal en die viel beide keren goed.”

Zaak is nu dat Quick Boys volgende week thuis tegen Huizen met een zege afsluit om met een goed gevoel de nacompetitie aan te vatten. ,,Dat wordt het belangrijkste. Onbewust ben je toch minder scherp als de buit al binnen is. Dat gebeurt. Kijk maar naar Ajax en Bayern München. De nacompetitie is een lange weg, waarin geen zwakke ploegen spelen. We zullen volle bak moeten geven. Er tellen dan geen excuses meer.”

Tekst: Tom van der Wilt

Foto: Hans van Duijn

POPULAIRE BERICHTEN