FC Rijnvogels heeft de goede reeks van de afgelopen tijd geen vervolg weten te geven. Ondanks de vele kansen moesten De Kooltuinstrijders hun meerdere erkennen in Jodan Boys (0-2). Met veel strijd werd het wel een leuke wedstrijd. De middenmotors lijken dit seizoen een belangrijk aandeel te hebben in de spanning in de Hoofdklasse A. De wedstrijd op Sportpark De Kooltuin was daar een goed voorbeeld van.

Een veel gehoorde klaagzang dit seizoen is dat de top van de Eredivisie te ver uit het zicht van de rest van de teams raakt. PSV en Ajax zijn op dit moment superieur en de andere eredivisionisten kunnen daar niet aan tippen. Daarentegen ontstaat er een spannende strijd tussen nummer vier Heracles Almelo en nummer zeventien De Graafschap. Het verschil op de ranglijst tussen die ploegen is maar tien punten.

Grote middenmoot
Ook in de Hoofdklasse is sprake van een spannende strijd in de middenmoot. RKAV Volendam is met 28 punten koploper en FC s’-Gravenzande volgt met 25 punten. Daaronder ontstaat er een klein gat. Ter Leede staat op een derde plek met twintig punten. Op plaats dertien komt Capelle met dertien punten. Een ongekende spanning.

,,Van plek drie tot plaats veertien, vijftien zijn het allemaal taaie tegenstanders.”

Voor deze wedstrijd had FC Rijnvogels zeventien punten en Jodan Boys zeven. Door de winst van Jodan Boys werd er opnieuw bewezen dat er veel ploegen weinig voor elkaar onder doen in deze klasse. Trainer Jimmy Simons merkt ook dat het dit seizoen anders is dan vorig jaar in de Hoofdklasse.

„Vorig jaar waren de eerste vijf ploegen dominant. Dat waren Noordwijk, Ter Leede, SteDoCo, Hoek en Achilles Veen. Dit seizoen nivelleert het een beetje. Van plek drie tot plaats veertien, vijftien zijn het allemaal taaie tegenstanders. Vandaag zie je dat weer terug, maar ik vind wel dat Jodan Boys te laag staat ten opzichte van voorgaande jaren.”

Aanpassingen
Met dat idee kwam de ploeg van Dennis van den IJssel ook naar Sportpark De Kooltuin toe. Het elftal van Simons liep tegen een ijzersterke muur aan uit Gouda. Daarnaast konden de bezoekers in balbezit ook nog eens prima veldspel op de mat leggen.

De dreun van de wedstrijd kwam in de 32ste minuut voor de thuisploeg. Fanny Waandels kon vijf man passeren en werd uiteindelijk omvergeduwd in het strafschopgebied door meerdere spelers van FC Rijnvogels. Even later kon Kevin de Vries vanaf de penaltystip de 0-1 binnenschieten.

Die klap kwam de Katwijkse ploeg niet meer te boven, zag ook Simons. „Wij willen gewoon niet achter komen, want we hebben heel veel moeite met scoren. Zeker als er druk op komt. Daardoor zat het er op een gegeven moment niet meer in.’’ In de slotfase van de wedstrijd werd het ook nog eens 0-2 door een goed uitgespeelde counter die afgerond werd door Waandels.

,,Hij zwierf over het veld en daardoor kwam hij te vaak vrij. Dat was wel bepalend voor de wedstrijd”

De thuisploeg moest voorafgaand aan de wedstrijd de nodige aanpassingen doen. Keeper Jeffrey Verkerk was ziek en daardoor stond Mitchell Zandbergen op goal. Daarnaast werd de thuisploeg gedwongen om 3-4-3 te spelen, want Jodan Boys speelde in een 4-4-2 formatie. Daar lag ook het pijnpunt van de ploeg van Simons.

Dribbels
Mohammed Bellahcen was de belangrijkste schakel van de ploeg uit Gouda. Met veel crosspasses over het veld en heerlijke dribbels kon hij behoorlijk zijn gang gaan op het veld. Hadden de mannen daar niet een vaste pion op kunnen zetten?

„Wij hadden van tevoren besproken dat iedereen op zijn eigen positie bleef staan en iedereen zijn man over zou geven. Maar hij zwierf over het veld en daardoor kwam hij te vaak vrij. Dat was wel bepalend voor de wedstrijd”, concludeerde aanvaller Roy van Leeuwen tot slot.

FC Rijnvogels – Jodan Boys 0-2 (0-1) 32. De Vries (strafschop) 0-1, 79. Waandels 0-2.

FC Rijnvogels: Zandbergen, De Vreugd, De Vlugt, Van Heiningen, De Bruin (58. Lahouh), Slegt, Driebergen, Ossevoort (80. Van Dijk.), Van Leeuwen (58. Van der Stoep.), Van Steen, Van Duijn.

Tekst: Roy van der Meij

Foto: Wim Ros

Lees ook: ‘Spelersgroep Kagia geeft perfecte verjaardagscadeau aan jarige Ras’


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Za. 16 mrt.
Noordwijk0-1FC Lisse
Xerxes DZB1-2Ter Leede
Nootdorpafg.FC Rijnvogels
Valken '681-1SC Monster
Van Nispen (zat.)4-0DSVP
NSV '461-2VVSB (zat.)
Quick Boys5-0DOVO
ONS Sneek4-3SJC
VVA/Spartaan1-1Kagia
IJsselmeervogels1-1Katwijk
Rijnsburgse Boys3-2Barendrecht
VVSB3-2Koninklijke HFC
Zo. 17 mrt.
JOS/Watergraafsmeer2-1Hillegom
ROAC2-1Foreholte
Teylingen0-2DOSR
Van Nispen (zon.)8-3Toofan