[slideshow_deploy id=’45842′]

Vier jaar lang was Diederick Hoogerwaard een van de eerste namen die de trainer van Noordwijk invulde op het wedstrijdformulier. Daar kwam het afgelopen kampioensjaar resoluut een einde aan. Hoogerwaard blikt dan ook met gemengde gevoelens terug op het seizoen. ,,Voor de club was het een mooi jaar. Maar Kees Zethof zag het vanaf dag één niet in mij zitten.’’

Volgens Hoogerwaard was het ‘een minder jaar, dat hoort bij het voetballen’. ,,Ik zit totaal niet in elkaar dat als het tegenzit ik meteen opgeef. Ik heb geprobeerd om op de trainingen alles te winnen. Ik zat tegen een basisplaats aan maar kreeg toen die blessure in de winter. Maar voor die tijd heb ik altijd zo hard mogelijk gewerkt.”

Klik
Iets wat Hoogerwaard kan worden meegegeven is dat hij eerlijk is. ,,Het moet duidelijk zijn dat ik met de club Noordwijk geen problemen heb, geen slecht woord daarover’’, gaat hij verder. ,,Maar met de trainer dit jaar had ik gewoon geen klik. Daarom heb ik voor een club gekozen waar een trainer hopelijk meer met me heeft.”

,,De wisselspelers klaagden dit seizoen weinig. Dat was vorige jaren wel anders.”

Die club is FC Rijnvogels. Wanneer de Katwijkers precies om de hoek kwamen kijken weet Hoogerwaard niet precies. ,,Er zijn meerdere clubs geweest die interesse hadden”, vertelt de middenvelder. ,,Ik heb de boot lang afgehouden. Maar bij Rijnvogels had ik het juiste warme gevoel. Ik heb met mijn nieuwe trainer Jimmy Simons een goed gesprek gehad en weet dat ik belangrijk kan zijn.”

Dat ‘belangrijk zijn’ kan ook buiten het veld, weet Hoogerwaard. ,,De reservebank is enorm belangrijk, dat heb ik dit seizoen wel ervaren. De wisselspelers klaagden dit seizoen weinig. Dat was vorige jaren wel anders. Dat werkt door naar het basisteam. Je moet altijd willen trainen en voor je kans zien te gaan. Ook als de trainer het niet in je ziet zitten.”

Derde Divisie
Ziet hij over anderhalf jaar zijn oude club Noordwijk weer terug in competitieverband? ,,Omdat ze gedegradeerd zijn?”, grapt hij. ,,Nee, Rijnvogels is na die dramatische eerste periode afgelopen seizoen alsnog zesde geworden, dus er zit potentie in. Je wilt als voetballer het hoogst haalbare halen. Dus ik hoop dat we volgend seizoen in de Derde Divisie tegen ze spelen.”

,,Noordwijk blijft voor mij gewoon een topclub.”

Komend jaar wil Hoogerwaard zijn eigen spel spelen bij de Kooltuinbewoners. ,,Rijnvogels is een club die perfect aansluit bij wat ik nodig heb. Er zitten veel jonge jongens en ik denk dat ik een team op sleeptouw kan nemen. Ik ben niet de man van de doelpunten en assists, dat weet ik ook wel. Maar ik denk dat ik met mijn instelling en ervaring wel iets kan bijdragen.”

Nog één keertje kijkt hij terug naar die vijf mooie jaren bij Noordwijk. ,,Ik heb nog altijd een familiegevoel bij die club, heb er veel vrienden gemaakt. Met het kampioenschap heb ik de periode positief kunnen afsluiten. Noordwijk blijft voor mij gewoon een topclub.”

Archieffoto: Ron van der Linden

Lees ook: ‘Vergouwen over bondsvergadering: ,,Als het boven regent, druppelt het beneden”‘

POPULAIRE BERICHTEN