"banner

Met nul punten uit drie wedstrijden oogt het Leidse FC Boshuizen in de laatste weken ineens onherkenbaar. De huidige nummer drie van de Eerste Klasse streed lang mee om de titel, maar verloor die uit het oog in de zicht van de haven. Voor het zich donderdag mag gaan opmaken voor de nacompetitie, zal het eerst zondag in Hillegom een getergde tegenstander treffen. De Hillegommers staan slechts één punt boven de directe degradatieplek. Een duel in Leiden waar dus behalve de vorm van de dag of de eer ook echt wel wat op het spel staat.

Hallo Marcel. Mag ik vragen wat er met jullie aan de hand is de afgelopen weken?
,,We hebben toch wel te maken gehad met wat teleurstellingen in de groep. Vooral vanwege het feit dat we geen kampioen meer konden worden. In november durfden we absoluut nog niet te geloven dat we voor de titel konden spelen. Toch stonden we zondag 12 april ineens bovenaan.”

Wat is er daarna gebeurd?
,,Twee weken geleden speelden we bijvoorbeeld tegen Velsen thuis. We waren in de tweede helft echt de mindere. Daardoor liepen zij uit naar zes punten en was de titel ineens weg. Dat heeft best een knakje gegeven binnen de ploeg. Ook hebben we wat spelers die van een lager niveau komen. Die lopen op hun laatste benen. Younes Seghrouchni komt van de Vierde Klasse (Meerburg, red.) bijvoorbeeld.”

Zijn jullie dan wel klaar voor de nacompetitie?
,,Ik heb donderdagavond echt een prima training gezien. Ik heb de gasten ook gevraagd of ze van tevoren hadden verwacht om kampioen te kunnen worden. Dat had niemand. Dan is het de vraag wat je uiteindelijk met die teleurstelling gaat doen. Maar ik had nu het idee dat de ploeg weer op tachtig, negentig procent van hun kunnen bezig was. Ik zag langzaam het FC Boshuizen weer terug van februari, maart.”

,,Toen ik in september, oktober de regionale sportwebsites langsging en interviews las over JOS Watergraafsmeer en Velsen, kwam er in die vraaggesprekken naar voren dat die clubs kampioen wilden worden. Weet je waar wij vandaan kwamen? Vorig jaar stonden we derde van onder in de Eerste Klasse B. We hebben twee keer zoveel punten gehaald, dan een jaar geleden. De prestaties van FC Boshuizen 1 en 2 zijn van dusdanige aard dat er veel plezier op de club is. Daar moeten we ook van genieten.”

Eerst nog de pot tegen Hillegom. Hoe vind je het om tegenover een ploeg te staan uit een streek waarin jij zelf lang en met veel plezier gewerkt hebt bij Foreholte en VVSB?
,,Hillegom is een geweldige club, echt. Onze uitpot daar op De Zanderij was één van onze beste wedstrijden van het seizoen. Daar praten onze spelers nog steeds over. Ik vind het schitterend om sommige mensen weer te zien. Neem Daan Ruigrok. Ik ken ‘de Ruigrokjes’ nog uit mijn tijd van VVSB. Dat zijn echt topjongens met een uitstekende mentaliteit. Ik heb nog even whatsapp-contact met het hem gehad deze week.”

Hillegom strijdt nog tegen degradatie. Kan FC Boshuizen ze niet stiekem een klein handje helpen?
,,Dat moet je niet willen van elkaar. Dat kan je ook nooit zeggen tegen een speler: ‘doe maar een stapje opzij’. Het is wel zo dat we met een schuin oog naar donderdag kijken. Als er spelers zijn die last hebben van een pijntje of dicht tegen een schorsing aanzitten, dan houden we die hoogstwaarschijnlijk aan de kant.”

,,Na Hillegom spelen we in de nacompetitie tegen FC Uitgeest. De winnaar daarvan speelt waarschijnlijk tegen Moerse Boys. Die hebben een aardige ploeg. Maar laten we het eerst donderdag dan maar doen tegen Uitgeest.”

Archieffoto: Jeannette Kloet

Lees ook: ‘Ook MMO zegt zondagvoetbal vaarwel’

POPULAIRE BERICHTEN