,,Ik ben niet een beetje teleurgesteld, maar zwaar teleurgesteld”, aldus Foreholte-trainer Marcel IJzendoorn. Zijn ploeg sloot zondag de competitie af met een 5-1-nederlaag bij TOGB en kende net als vorig seizoen een zware inzinking na de winterstop. De verklaring daarvoor moet IJzendoorn schuldig blijven. ,,Als ik het zou weten, had ik het gisteren al opgelost.”

,,Eind mei gaan we evalueren, ook met de staf, en dan moet iedereen kritisch naar zichzelf gaan kijken”, vertelt IJzendoorn. ,,Ook ik zal dat doen. Het is gewoon onwijs teleurstellend dat dit ons voor het tweede jaar op rij overkomt. Misschien trainen we wel te hard voor de winterstop en moet ik de jongens meer vrij geven. Ik schreeuw maar wat. Vorig jaar hadden we nog de situatie dat de eerste keeper (Niels van Schie, red.) was gestopt, maar nu is het gewoon een collectieve tekortkoming.”

In het ongewisse
Het zou ook kunnen dat Foreholte eigenlijk helemaal niet zo goed is, en twee jaar op rij voor de winterstop boven zijn stand heeft geleefd. Een gedachte die ook door het hoofd van IJzendoorn spookt. ,,Misschien halen we er de eerste seizoenshelft veel meer uit, door een bepaalde scherpte of manier van trainen. Wat het ook is, we zijn niet bij machte het tien maanden vol te houden. De spelers moeten ook bij zichzelf te rade gaan waarin het verval zit. We hebben het er tot een bepaalde hoogte al over gehad, maar zij weten het ook niet 1,2.3.”

,,Natuurlijk is het eerste het vlaggenschip, maar mocht het tweede promoveren dan geeft dat het seizoen nog enige glans.”

Volgens IJzendoorn was het breekpunt een verloren uitwedstrijd in Reeuwijk. ,,RVC had geen periode, dus om een vervangende periode te pakken, moesten we over hun heen wippen. We verloren onverdiend met 1-0 en daardoor liep de achterstand op tot zeven punten. Ik vermoed dat er toen iets in de groep geknapt is. Ik praat het niet goed en wil absoluut geen excuses zoeken, maar we spelen natuurlijk ook al weken helemaal nergens meer om.”

Afscheidswedstrijd Dickhoff
In Berkel en Roderijs besloot Foreholte in ieder geval in stijl, matig dus. Het was de afscheidswedstrijd van Roy Dickhoff, die volgens IJzendoorn lager gaat spelen. ,,Daarnaast heb ik een aantal andere jongens laten spelen vanwege het tweede elftal, dat twee promotiewedstrijden gaat spelen om te promoveren naar de Reserve Hoofdklasse. Natuurlijk is het eerste het vlaggenschip, maar mocht het tweede promoveren dan geeft dat het seizoen nog enige glans. Dan gaan ze spelen tegen teams als HBS 2 en Westlandia 2. Toch serieuze tegenstanders, waar de spelers alleen maar beter van worden, en die de concurrentiestrijd ook ten goede komt.”

Tegen TOGB speelde Foreholte nog een helft ‘vrij goed’, aldus IJzendoorn. ,,Maar een minuut na rust kwamen we met 1-0 achter. Uiteindelijk viel de uitslag wat hoog uit, maar het was gewoon op.”

Archieffoto: Jeannette Dijkstra


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen