Voor Dirk-Jan van den Oever, Rijnsburger in hart en nieren, is het zijn derde seizoen bij de hoofdmacht van Rijnsburgse Boys. Hij betitelt zichzelf als een ‘hele harde werker, die de vervelende klusjes opknapt’. ,,Voetballend is het misschien soms wat minder, maar ik denk dat ik dat met werklust compenseer.” Nu, op 23-jarige leeftijd, lijkt zijn doorbraak een feit te worden. ,,Eindelijk ja, ik vond het zelf wel een beetje tijd worden.”

De verdediger annex middenvelder is een echte Rijnsburger. Hij begon met voetballen bij de F-jes en doorliep daarna alle jeugdelftallen. Nu hij zijn opleiding tot fysiotherapeut succesvol heeft afgerond, is hij werkzaam in een praktijk in het dorp. ,,Wat kan ik zeggen? Ik ben hier gewoon op mijn plek, in Rijnsburg.”

Drie jaar geleden sloot Van den Oever aan bij de selectie van Rijnsburgse Boys, hoewel hij het eerste seizoen alleen mee trainde. Dit seizoen lijkt het voor de fysiotherapeut eindelijk te gaan gebeuren. Na een korte invalbeurt tegen Kozakken Boys was er een basisplaats tegen HHC Hardenberg. Vorige week, in de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen SteDoCo, mocht hij al na een kwartier binnen de lijnen komen.

Zijn doorbraak had niet veel langer op zich moeten laten wachten. Zoals bij iedere voetballer die niet speelt, begon bij Van den Oever het geduld wel een beetje op te raken: ,,Ik was al wel om me heen aan het kijken”, geeft hij eerlijk toe. Dat het op de Middelmors dit seizoen soms heel onrustig is, heeft op het hele proces natuurlijk invloed gehad. Van den Oever: ,,Ja dat krijg je wel mee. Ik train toch drie keer per week met die gasten. Het seizoen begon nog zo goed met een overwinning tegen Spakenburg. Een week later zaten we alweer in de put. Het is een wisselvallig seizoen.”

Contractverlenging
Net toen de beslissing dichterbij kwam, was daar een gesprek met de man die volgend seizoen voor de groep staat: Pieter Mulders. ,,Een paar maanden terug heb ik de nieuwe trainer gesproken. Hij heeft een hele goede indruk op me gemaakt. Hij is gedreven en gedisciplineerd. Dat past wel bij me. Daarna heb ik besloten om bij te tekenen.”

Dat wil overigens niet zeggen dat als Niek Oosterlee was gebleven Van den Oever zijn heil ergens anders was gaan zoeken. ,,Misschien was ik voor een andere club gegaan, maar het blijft lastig te zeggen. Want nu maak ik onder Oosterlee ook gewoon speelminuten.”

Alles winnen
Voor de rest van het seizoen is de doelstelling in ieder geval duidelijk. Rijnsburg doet, ondanks het wisselvallige seizoen en het soms ronduit slechte spel, nog steeds mee om de Tweede Divisie. ,,We hebben een plek bij de eerste zeven in eigen hand. Als we alles winnen zijn we zeker, want de laatste wedstrijd is tegen GVVV, de huidige nummer zeven”, weet Van den Oever. ,,Iedereen wil dit. De club, de staf, de spelers. We moeten er gewoon voor gaan.”

In de Tweede Divisie of niet, feit is dat er volgend seizoen weer minder echte Rijnsburgers in de selectie zullen zitten. ,,Danny van der Vijver en Jeffrey Koemans stoppen natuurlijk. Dan heb je verder alleen Bart Freke en Richard van Nieuwkoop nog. Wij moeten dan maar de eer hoog houden namens Rijnsburg.”

Ergens is dat natuurlijk wel jammer. Met name voor de dorpsgenoten langs de kant: ,,Ik denk dat de fans wel meer binding hebben met mij dan met een jongen van buitenaf,” zegt Van den Oever: ,,Ik hoop dat ik volgend seizoen onder de nieuwe trainer een basisplaats af kan dwingen.”

Foto: Hans Heemskerk


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen