FC Lisse verloor in Bunschoten-Spakenburg op bezoek bij IJsselmeervogels niet alleen drie punten (2-0) maar ook z’n doelman. Kort voor tijd vond er een incident plaats waarbij doelman Brian van der Werff een bal hard in de dug-out van de thuisploeg schoot. Niet alleen de bank van de thuisploeg sprong op, maar ook die van de bezoekers. Door het incident, wat bestraft werd met een gele prent, is de sluitpost geschorst voor het volgende duel.

De eerstvolgende klus die FC Lisse moet zien te klaren is een cruciale. Op het eigen Ter Specke moet er met concurrent FC Lienden afgerekend worden. Van der Werff, die zijn zevende gele kaart van het seizoen pakte, mist het belangrijke treffen. Saillant detail is dat zijn grootste uitdager voor een plek onder de lat, Wesley Storm, deze week naar Amerika vertrekt voor een voetbalavontuur.

De oefenmeester van Lisse, Robbert de Ruiter, was ziedend na afloop. Hij kon de actie van zijn speler niet begrijpen. ,,Gek vond ik het. Gek! Volgende week kan ik hem niet opstellen, omdat hij geschorst is. We hebben hem zeven keer gewaarschuwd dat die op scherp staat. Of er sancties zullen volgen? Dat lijkt mij wel. Ik ga daar alleen niet over. Ik ben niet zijn werkgever.”

Veroordelen
Zijn werkgever en tevens voorzitter van de club, Leon Annokkee, was ‘not amused’ na afloop. De voorzitter gaf toe dat de emoties circa dertig minuten na afloop nog hoog waren. Echter liet hij meteen weten dat de actie van zijn werknemer een staartje zal krijgen.

,,Dit gedrag veroordelen wij zeker. Iedereen heeft hier op dit moment emoties bij, dus we moeten hier rationeel naar proberen te kijken. Dat dit niet kan lijkt mij duidelijk. Wij zullen daar op gepaste wijze mee omgaan, want dit is niet ‘des Lisses.’ Of er sancties komen laat ik nog even in het midden. Wij gaan hier maandag mee verder.”

Thierry Monteny maakte na maandenlang blessureleed zijn rentree in Spakenburg

De hoofdpersoon zelf, Van der Werff, gaf na afloop toe dat het voorgeval niet slim was, maar merkte gelijk op dat de actie niet bewust was. ,,Ik wil heel graag spelen en als ik weet dat ik op scherp sta, dan doe ik zoiets niet bewust. Denk je nou echt dat je drie minuten voor tijd zoiets dan bewust doet? Ik raakte de bal totaal verkeerd en daarom kwam die in de dug-out terecht.”

Zwakke eerste helft kost Lisse de kop
Lisse had zaterdagmiddag met name in het eerste bedrijf veel moeite met de rode Spakenburgers. Het leidde zelfs tot de openingsgoal na ruim twintig minuten spelen. Mike van der Laar kreeg de bal aan de rechterkant en gooide de bal in het strafschopgebied. De voorstopper van de thuisploeg, Gevero Markiet, was mee naar voren gekomen en knikte raak: 1-0.

Nog voor de thee leek IJsselmeervogels de wedstrijd in het slot te gooien. Aanvaller Ali Akla liet zich terugzakken naar het middenveld en bediende met een fraaie pass door het hart van de verdediging Van der Laar. De middenvelder versloeg Van der Werff in de verre hoek: 2-0. De ploeg van De Ruiter kon in de eerste helft niks terugdoen en liep vijfenveertig minuten lang achter de feiten aan.

Blessures
In het tweede bedrijf liet Lisse zich wel gelden. Bas Buimer en Justin Valk waren beiden met een kopstoot dichtbij de aansluitingstreffer. Laatstgenoemde kreeg nog twee goede mogelijkheden om een treffer te maken. Ook Rik Vermeulen was dichtbij een doelpunt, maar de uitstekend keepende Jaimy Schaap pareerde. In de omschakeling kreeg de thuisploeg kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar in de afronding was het te slordig.

Tijdens de wedstrijd vielen Niels Buijs en Luca Tarani uit met blessures bij de bezoekers. Buijs kwam in de eerste helft verkeerd terecht en moest zich direct laten vervangen. Na afloop bleek dat hij z’n schouder uit de kom had.

Tarani raakte geblesseerd aan zijn enkel tijdens een poging om het Schaap lastig te maken. Hoe lang beide spelers eruit liggen is nog niet bekend. Tevens werd voor de wedstrijd bekend dat het voor Boyd Stevens waarschijnlijk einde seizoen is, vanwege een knieblessure. Er was ook nog goed nieuws voor De Ruiter. Thierry Monteny maakte na maanden blessureleed weer zijn rentree.

IJsselmeervogels – FC Lisse 2-0 (2-0) 21. Markiet 1-0, 33. Van der Laar 2-0.

FC Lisse: Van der Werff, Buijs (40. Malhi), Valk, De Goede, Enthoven, Adouch, Rauws, Vermeulen (74. Monteny),Van Eeuwijk, Buimer, Tarani (48. Ait Afkir).