Robert Steemers is geen onbekende in de Bollenstreek. De aanvaller speelde in het verleden voor Ter Leede en Quick Boys en keert aankomende zomer terug bij eerstgenoemde. De Scheveningen-speler heeft een bijzondere Instagram-feed, met mooie verhalen. Van Beach soccer tot eten met een aap. Dit is zijn Insta-rondo. 

Foto 1: In actie namens het Nederlands Beach soccer elftal. 

,,Ik speel al een tijdje Beach soccer. Hier in Nederland heb ik in de Eredivisie twee jaar lang gespeeld. Deze foto is gemaakt in Israel tijdens een oefenwedstrijd. Ik heb twee officiële interlands achter mijn naam staan. Naast de Eredivisie heb ik ook nog twee jaar in de Italiaanse Serie A gespeeld bij Udinese.”

,,Ik ben een keer door Mark Smit gevraagd om mee te doen aan een toernooitje. Dat beviel eigenlijk best goed. We hebben een keertje een toernooi in Italië gehad en daar was Udinese ook aanwezig. Dan speel je vier weekenden in het jaar met dat team. Dat is dan van donderdag tot maandag. Ik beheers de Italiaanse taal niet.. Een paar woordjes, maar meer ook niet. Beach soccer is heel anders dan het veldvoetbal. Het is veel explosiever en de techniek is anders. Je moet echt op een bepaalde manier de bal opwippen. Als veldvoetballer kan het echt vies tegen vallen.”

Foto 2: Naast het voetbal houdt Steemers zich ook bezig met modellenwerk. 

,,Dit was voor een shoot van OppoSuits. Ik ben toen een keer benadert via Facebook. Die man had veel gemeenschappelijke vrienden en zo kwam die via-via bij mij terecht. Ik vond het leuk om te doen en zou het nog wel eens willen doen. Ik heb er op dit moment niet zoveel tijd voor, anders zou ik het wel vaker doen.”

,,Deze shoot was in Almere. Dat bedrijf maakt hele nette en gekke pakken. Dit pak is bijvoorbeeld een Australisch pak, maar ze maken bijvoorbeeld ook Batman-pakken. Noem het allemaal maar op. Ik heb verder niet de ambitie om echt de modellenwereld in te gaan, hoor.” 

Foto 3: In Thailand met een speciaal gezelschap. 

,,Deze foto is in Thailand gemaakt. Ik was toen gezellig drie weken op vakantie met Henry Opoku. Ik was van plan een lekker hapje te eten, maar toen kwam deze aap langs. Er waren daar trouwens een hoop apen, dus je moest snel eten. Ze doen overigens niks. Daarom zit ik ook zo rustig.”

,,Ik ben wel eens vaker wat verder op vakantie gegaan. Dit was de tweede keer dat ik naar Thailand ging en ik ben bijvoorbeeld ook in Curacao geweest. Ik zie Henry niet meer zo vaak. Dat komt, omdat hij nu in Amsterdam speelt en ik bij Scheveningen. Als ik in Amsterdam ben, dan bel ik hem altijd om af te spreken. In mijn Quick Boys-tijd hadden we een hele hechte groep waarmee we gingen stappen of wat eten. Met Milan Hoek, Yordi Teijsse en Opoku sprak ik dan vaak af.”

,,Ik zie hun ook als mijn echte vrienden en niet als ‘voetbalvrienden.’ Als dat zo was, dan spraken we elkaar naast het voetballen niet zo vaak. Dat team was echt een vriendenteam en ik vind het jammer dat we allemaal onze eigen weg gaan. Dat hoort alleen wel bij het voetbal. We zijn een beetje dezelfde types en daarom kunnen we het ook zo goed met elkaar vinden.”

De Insta-rondo van Robert Steemers! 

POPULAIRE BERICHTEN