,,Het zaterdagvoetbal is heel anders dan het zondagvoetbal”, vertelt Jack van Gelder. ,,Hier in de Bollenstreek staan hele dorpen of kleine stadjes erachter, terwijl op zondag nauwelijks publiek komt. Men had bij de oprichting van de Topklasse de zaterdag en zondag moeten mengen, veel regionaler moeten maken. Hadden wij met AFC ook tegen zaterdagverenigingen kunnen spelen.”

De flamboyante commentator Jack van Gelder is ook een fervent fan van het amateurvoetbal en vooral AFC. De Amsterdammers werden vorig seizoen kampioen, gevolgd door VVSB. Van Gelder: ,,VVSB is een goede ploeg. We zijn thuis echt door ze weggespeeld. Ze verspeelden alleen op de gekste momenten punten. Komend seizoen verwacht ik AFC en VVSB beide in de top vijf.”

AFC oefende woensdag tegen Rijnsburgse Boys (2-2) en Willem van Zuilen liep Van Gelder daar tegen het lijf. De anchorman van de NOS bekende ook het voetbal in de Bollenstreek te volgen. ,,De Hoofdklasse is nu geweldig, met Katwijk, Quick Boys, FC Rijnvogels en Noordwijk. Dat geeft een extra dimensie. Begin november ben ik uitgenodigd om Quick Boys – Katwijk bij te wonen. Dat lijkt me geweldig. Het gaat nu even minder hier. Maar de clubs hebben genoeg visie en geld, dus die komen echt wel weer terug.”

Beluister hieronder het volledige interview van Willem van Zuilen met Jack van Gelder


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 10 sept.
Oefenduels
Rijnsburgse Boys4-2VVSB
Noordwijk3-1SJC
Katwijk8-2DEM
Hillegom5-1Kagia
Za. 14 sept.
Noordwijk5-1ASWH
Excelsior Maassluis1-4Katwijk
Barendrecht0-2FC Lisse
Ter Leede3-2Hoek
FC 's-Gravenzande0-1FC Rijnvogels
Quick Boys 0-2Kozakken Boys
IJsselmeervogels1-1Rijnsburgse Boys
Districtsbeker
Valken' 683-3Forum Sport
VVSB (zat.)1-3Zevenhoven
Legmeervogels3-5Kagia
Van Nispen (zat.)2-3Zandvoort
Warmunda3-5KSD-Marine
Zo. 15 sept.
HBS1-0SJC
Districtsbeker
Hillegom2-4HBC
ROAC0-0Foreholte
Teylingen0-2VUC
Van Nispen (zon.)3-1REMO