,,Het zaterdagvoetbal is heel anders dan het zondagvoetbal”, vertelt Jack van Gelder. ,,Hier in de Bollenstreek staan hele dorpen of kleine stadjes erachter, terwijl op zondag nauwelijks publiek komt. Men had bij de oprichting van de Topklasse de zaterdag en zondag moeten mengen, veel regionaler moeten maken. Hadden wij met AFC ook tegen zaterdagverenigingen kunnen spelen.”

De flamboyante commentator Jack van Gelder is ook een fervent fan van het amateurvoetbal en vooral AFC. De Amsterdammers werden vorig seizoen kampioen, gevolgd door VVSB. Van Gelder: ,,VVSB is een goede ploeg. We zijn thuis echt door ze weggespeeld. Ze verspeelden alleen op de gekste momenten punten. Komend seizoen verwacht ik AFC en VVSB beide in de top vijf.”

AFC oefende woensdag tegen Rijnsburgse Boys (2-2) en Willem van Zuilen liep Van Gelder daar tegen het lijf. De anchorman van de NOS bekende ook het voetbal in de Bollenstreek te volgen. ,,De Hoofdklasse is nu geweldig, met Katwijk, Quick Boys, FC Rijnvogels en Noordwijk. Dat geeft een extra dimensie. Begin november ben ik uitgenodigd om Quick Boys – Katwijk bij te wonen. Dat lijkt me geweldig. Het gaat nu even minder hier. Maar de clubs hebben genoeg visie en geld, dus die komen echt wel weer terug.”

Beluister hieronder het volledige interview van Willem van Zuilen met Jack van Gelder

POPULAIRE BERICHTEN