Twee opvallende nieuwelingen in de VVSB-selectie zijn Sten Admiraal en Jimmy Spruit. Beide spelers speelden afgelopen seizoen nog in de A1 van FC Utrecht, maar kiezen nu voor het amateurvoetbal. Voor Spruit geldt dat hij een stapje terug doet in de hoop er uiteindelijk twee vooruit te maken. ,,Ik hoop me bij VVSB in de kijker te spelen.”

Spruit begon met voetballen bij DWV en belandde als D-junior in de opleiding van FC Utrecht. De boodschap dat hij diende te vertrekken, viel dan rauw op zijn dak. “Niemand begreep het”, vertelt de Amsterdammer. ,,Ik ben drie jaar doorschoven naar een hogere leeftijdscategorie en was vorig seizoen nog aanvoerder. De hoofd jeugdopleiding Henny Lee ziet het echter niet in mij zitten.”

Over belangstelling had Spruit niet te klagen. Hij liep stage bij ADO Den Haag, Sparta en Feyenoord. Bij laatstgenoemde club stak de verdediger niet in goeden doen. Bij de andere twee clubs zag hij gebrek aan perspectief. Daarom viel de keuze op paarsgeel. ,,VVSB wilde uiteindelijk ook duidelijk hebben. “

Ambitie

,,Ik zie VVSB als een opstapje”, zegt Spruit. ,,Ik verwacht er veel te gaan spelen. De club is ambitieus en wil zich plaatsen voor de Tweede Divisie. Dat spreekt me aan. In de huidige Topklasse wordt er veel gescout, vooral door Jupiler League-clubs. Ik hoop me hier in de kijker te spelen.”

Spruit heeft met Peet van der Slot een geduchte concurrent. De Noordwijkerhout speelt al jaren in de hoofdmacht en is bovendien een eigen jongen. Waar Van der Slots kwaliteiten vooral in het verdedigende aspect liggen, denkt Spruit ook aanvallend iets toe te voegen. ,,Ik ben een harde verdediger, die houdt van opkomen en voorzetten geven. Duels winnen is belangrijk, maar ik wil ook aanvallend mijn steentje bijdragen.”

Spruit heeft zijn eerste twee trainingsweken bij VVSB er al op zitten. De Noordwijkerhouter starten in juli het tweede deel van de voorbereiding. Zijn eerste indrukken op de Boekhorst bevielen Spruit wel. ,,Ik kon prima meekomen. Ik speel voor het eerst bij de senioren, dus dat is wel even wennen. Het zijn allemaal grote jongens. Gelukkig zitten er ook een aantal jonge spelers bij. Ik heb er een goed gevoel bij.”

Foto: Steven Bemelman


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 20 aug.
Oefenduels
Valken '680-1DEM 2
Teylingen 2-0Kagia
Van Nispen (zat.)2-1FC Lisse 2
Wo. 21 aug.
Oefenduels
ARC4-0Foreholte
Do. 22 aug.
Oefenduels
Hoofddorp5-1Hillegom
Za. 24 aug.
Scheveningen14.30Katwijk
Ter Leede14.30VVSB
Hoek14.30FC Lisse
Rijnsburgse Boys15.00De Treffers
Quick Boys15.30Noordwijk
Oefenduels
Noordwijk 210.30Van Nispen (zat.)
FC Rijnvogels11.30SJC
Valken '6812.00Excelsior Maassluis 2
Kagia14.30VVSB (zat.)
Teylingen15.00Ter Leede 2
Zo. 25 aug.
Oefenduels
Hillegom14.00ZSGOWMS
Van Nispen (zon.)14.00Onze Gazellen