Quick Boys blijft koploper Sparta Nijkerk in het vizier houden. De Katwijkers deden wat ze moesten doen: winnen. Op basis van de statistieken leek de equipe van Ted Verdonkschot een makkelijke middag te hebben gehad. Al na 28 minuten liet het scorebord een comfortabele voorsprong zien van 3 -0 na 2 goals van Jaap van Duijn en eentje van Tommy Bekooij. Joost Kuhlman nuanceert: ,,Het scoreverloop geeft wel een iets vertekend beeld, vind ik. Het was de eerste helft een gelijkopgaande wedstrijd waarbij wij wel de kansen afmaken en zij niet. Ik denk dat zij toch wel vier goede kansen hebben gehad. De tweede helft vonden wij het wel best en waren zij niet bij machte een goal te forceren.”

De lange aanvaller steekt vervolgens de loftrompet over Jaap van Duijn. ,,Zijn vrije trap was subliem. Wat een goal. Dat is echt een wapen waar maar weinig keepers een antwoord op hebben. Daarnaast is Jaap met zijn snelheid natuurlijk belangrijk voor ons. Hetzelfde geldt overigens voor Tommy (Bekooij) die ook prima speelde.”

Kuhlman begon zelf zaterdag van de bank. ,,De trainer wilde Tommy een kans geven. Dat is wat het is. Daarbij kent deze trainer mij natuurlijk door en door en weet hij wat hij aan mij heeft. Ik sta er als hij me nodig heeft en dat weet hij. Het enige wat telt is de titel. Dat is voor mij het belangrijkste. Daarvoor ben ik gekomen.”

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

Programma & Uitslagen

Di. 17 sept.
Oefenduel
Quick Boys6-2TOGB
Za. 21 sept.
Katwijk0-0Quick Boys
FC Lisse2-4VVSB
FC Rijnvogels3-1Rijsoord
HVC'101-0Valken '68
Soccer Boys1-2Kagia
VVSB (zat.)5-1Nieuwkoop
Rijnsburgse Boys1-1Jong Volendam
ONS Sneek3-3Ter Leede
Van Nispen (zat.)3-1DoCoS
SJC (zat.)2-0Warmunda
TEC1-1Noordwijk
Zo. 22 sept.
SJC14.00Quick '20
Hillegom14.00ASC
Foreholte14.00RKDEO
Altior14.00Teylingen
VSV14.00Van Nispen (zon.)