Quick Boys blijft koploper Sparta Nijkerk in het vizier houden. De Katwijkers deden wat ze moesten doen: winnen. Op basis van de statistieken leek de equipe van Ted Verdonkschot een makkelijke middag te hebben gehad. Al na 28 minuten liet het scorebord een comfortabele voorsprong zien van 3 -0 na 2 goals van Jaap van Duijn en eentje van Tommy Bekooij. Joost Kuhlman nuanceert: ,,Het scoreverloop geeft wel een iets vertekend beeld, vind ik. Het was de eerste helft een gelijkopgaande wedstrijd waarbij wij wel de kansen afmaken en zij niet. Ik denk dat zij toch wel vier goede kansen hebben gehad. De tweede helft vonden wij het wel best en waren zij niet bij machte een goal te forceren.”

De lange aanvaller steekt vervolgens de loftrompet over Jaap van Duijn. ,,Zijn vrije trap was subliem. Wat een goal. Dat is echt een wapen waar maar weinig keepers een antwoord op hebben. Daarnaast is Jaap met zijn snelheid natuurlijk belangrijk voor ons. Hetzelfde geldt overigens voor Tommy (Bekooij) die ook prima speelde.”

Kuhlman begon zelf zaterdag van de bank. ,,De trainer wilde Tommy een kans geven. Dat is wat het is. Daarbij kent deze trainer mij natuurlijk door en door en weet hij wat hij aan mij heeft. Ik sta er als hij me nodig heeft en dat weet hij. Het enige wat telt is de titel. Dat is voor mij het belangrijkste. Daarvoor ben ik gekomen.”

Foto: Hans van Duijn


REACTIES OP DIT ARTIKEL

BEDRIJF VAN DE MAAND

Programma & Uitslagen

Di. 12 nov.
Districtsbeker
SJC2-4SVC '08
Oefenwedstrijd
Katwijk6-4FC Lisse
Warmunda 3-0Ter Leede 2
Do. 14 nov.
Oefenwedstrijd
Ter Leede2-2SJC
Za. 16 nov.
Noordwijk2-0HHC Hardenberg
FC Lisse4-2SteDoCo
Sporting Leiden3-3VVSB (zat.)
ASWH0-1Quick Boys
Warmunda4-7Hazerswoude Boys
Katwijk2-0De Treffers
Koninklijke HFC2-1Rijnsburgse Boys
VVSB0-2GOES
Districtsbeker
FC Rijnvogels4-1Roda '76
Brielle1-0Kagia
Zo. 17 nov.
ASC2-2Foreholte
Van Nispen (zon.)2-2Spaarnwoude