VVSB-aanvoerder Vladimir Jozic heeft gemengde gevoelens bij het vertrek van Koen Bosma naar Cambodja. ,,Ik gun het hem van harte en hoop dat hij het goed gaat doen”, vertelt Jozic. ,,Maar voor de club en het team is het een aderlating.”

Bosma was in zijn tijd bij VVSB, en vooral afgelopen seizoen, erg bepalend. ,,Ik moet toegeven dat zijn statistieken indrukwekkend waren”, zegt Jozic. ,,Hij heeft geloof ik zestig goals gemaakt en was er bij dertig betrokken. Daar kun je mee thuiskomen. Aan de andere kant: de wereld vergaat niet met of zonder Koen. Kijk, wij moeten ook verder.”

VVSB sloot zondag de voorbereiding af met een 2-1 zege op Quick. Frans van Niel scoorde in de eerste helft met een beauty de 1-0. Een kwartier voor tijd kwam Quick op gelijke hoogte door een penalty. Lang kon de formatie van coach Frans Danen niet genieten van de gelijkmaker. Vijf minuten later was het invaller Stijn van der Slot die na een paar kapbewegingen de 2-1 binnenschoot.

Jozic kijkt erg uit naar de competitiestart, volgende week uit bij promovendus Hercules. ,,We hebben een goede voorbereiding achter de rug. Maar dat telt alleen als we tegen Hercules winnen. Ik ben blij dat het weer om de knikkers gaat. We moeten zorgen dat we er staan.”

VVSB raakte een aantal ervaren reservespelers kwijt. Daar kwamen overwegend jonge talenten voor terug. Jozic: ,,In de voetballerij is het vaak zo dat er weer andere spelers opstaan. Wij hebben dit seizoen een paar jonge spelers erbij, die goed kunnen ballen. Zij hebben in de voorbereiding de kans gehad om zich te laten zien. Die kunnen goed ingepast worden en zich doorontwikkelen. Wij willen voortborduren op vorig seizoen. We gaan het zien. Als we een wedstrijd of vijf onderweg zijn, kun je een beter beeld scheppen.”

Tekst: Hennie van de Weerd

Foto: Tino Stulen

POPULAIRE BERICHTEN