In de absolute eindfase van de wedstrijd pleegde Quick Boys-coach Ted Verdonkschot nog een wissel om alsnog de winst binnen te halen tegen degradant FC’s-Gravenzande. Jeroen Ketting kwam zes minuten voor tijd binnen de lijnen. Het bleek een gouden zet. Ketting tekende drie minuten later voor de winnende (2-1).

Na twee nederlagen met teleurstellend spel op rij wisten de blauw-witten dus weer een overwinning binnen te halen. Het resultaat en de goede eerste helft waren lekker voor het vertrouwen. Over een week begint immers de nacompetitie met de thuiswedstrijd tegen RVVH. Spijkenisse is de andere tegenstander in de poule.

Voor Quick Boys-speler Jaap van der Plas had de wedstrijd een speciaal tintje. De middenvelder werd in het zonnetje gezet vanwege zijn honderdste wedstrijd in de basiself en was blij met de late winst.

Afbeelding 023 (1)

Van der Plas: ,,Zo’n honderdste wedstrijd wil je toch winnen en gelukkig gebeurde dat alsnog in de eindfase. Dat geeft een extra goed gevoel. Volgende week begint de nacompetitie en dan is een overwinning gevoelsmatig altijd beter dan een gelijkspel. Ik vond dat we de eerste helft goed speelden, maar onszelf tekort deden. Eigenlijk hadden we ruimer voor moeten staan dan 1-0. Dat was een magere afspiegeling.”

En daar had Van der Plas groot gelijk in. Quick Boys kreeg voldoende kansen om vaker te scoren. Yordi Teijsse had al snel de score geopend en kreeg daarna nog een paar mogelijkheden, maar bleef steken op zijn eerste goal. Gravenzande kwam er weinig aan te pas in het eerste bedrijf en liet Quick Boys de regie voeren. De 1-0 ruststand was eigenlijk teleurstellend.

De rekening kreeg Quick Boys vlak na rust gepresenteerd door toekomstig Noordwijk-speler Martijn Le Conge: 1-1. De ploeg van coach Claudio Braga kwam gelijk beter in de wedstrijd en kreeg een aantal mogelijkheden die voor veel gevaar zorgden. Quick Boys zat ook niet stil. Inzetten van Mike Ruijter en Jesse Driebergen werden ternauwernood gekraakt. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen. Maar daar had Ketting een ander idee over. Hij was het die Quick Boys alsnog naar de overwinning schoot 2-1.

Volgende week zal het beter moeten als RVVH op Nieuw Zuid op bezoek komt. Van der Plas heeft veel zin in het toetje dat Quick Boys naar de Topklasse kan leiden. ,,We moeten tegen RVVH gelijk een goed resultaat neerzetten. Dan moeten we wel effectiever zijn dan vandaag. We hebben  legio mogelijkheden gehad en er geen gebruik van gemaakt. Dat moet natuurlijk veel beter.”

Quick Boys – FC ’s-Gravenzande 2-1 (1-0). 11 Teijsse 1-0, 50. Le Conge 1-1, 88. Ketting 2-1

Quick Boys: De Zwart, Van Beuningen, Bentem, Ruijter, Ravensbergen, Woudenberg (84. Ketting, Van der Plas, Zwarthoed (78. Driebergen), Verplancke (65. De Vries), Bekooy, Teijsse